Vragen over kanker? App de Expert op Wereldkankerdag tijdens vijf live-uitzendingen

Vragen over kanker? App de Expert op Wereldkankerdag tijdens vijf live-uitzendingen

Eindhoven, 22 januari 2019 | Op Wereldkankerdag, maandag 4 februari, besteedt het Catharina Ziekenhuis in samenwerking met vier patiëntenorganisaties en acht dagbladen van de Persgroep via online televisie live aandacht aan de vijf meest voorkomende tumorsoorten. Onder de naam ‘App de Expert’ worden in de middag en avond vijf live-uitzendingen uitgezonden over kanker. Per uitzending staat één tumorsoort centraal. Gekozen is voor longkanker, huidkanker, darmkanker, borstkanker en prostaatkanker. Tijdens de uitzendingen kunnen kijkers via Whatsapp en Facebook live vragen stellen aan kankerexperts van het Catharina Ziekenhuis.

De online live-uitzendingen worden gepresenteerd door Lucille Werner. De uitzendingen zijn te volgen via de websites van de dagbladen AD, Brabants Dagblad, BN De Stem, de Gelderlander, ED, PZC, Tubantia en de Stentor. Ook via de Facebookpagina’s van Patiëntenorganisatie Longkanker Nederland, de Stichting Melanoom, Borstkankervereniging Nederland (BVN) en de ProstaatKankerStichting kunnen de programma’s gevolgd worden. Het Catharina Ziekenhuis zendt de programma’s uit via het eigen Facebook- en Youtubekanaal.

Het programma voor ‘App de Expert’ op maandag 4 februari ziet er als volgt uit:

15.30 uur Longkanker               longarts Ben van den Borne     

16.30 uur Huidkanker               dermatoloog Sharon Dodemont

18.30 uur Darmkanker              chirurg Pim Burger                  

19.30 uur Borstkanker              chirurg Yvonne van Riet            

20.30 uur Prostaatkanker          uroloog Eric Vrijhof      

Tijdens de live-uitzendingen kunnen vragen via Whatsapp worden ingestuurd. In de uitzendingen wordt een speciaal telefoonnummer bekend gemaakt waar direct vragen naartoe gestuurd kunnen worden. Ook vragen die via Facebook binnenkomen worden doorgezet naar de studio. 

Vragen insturen via mail

Geïnteresseerden die nu al een vraag willen insturen voor één van de vijf live-programma’s kunnen een mail sturen. Per tumorsoort heeft het ziekenhuis een mailadres opengesteld voor vragen. Het gaat om: longkanker@catharinaziekenhuis.nl, huidkanker@catharinaziekenhuis.nl, darmkanker@catharinaziekenhuis.nl, borstkanker@catharinaziekenhuis.nl en prostaatkanker@catharinaziekenhuis.nl.

Informeren patiënten

‘App de Expert’ is een initiatief van de Persgroep, vier patiëntenorganisaties en het Catharina Ziekenhuis. Door het geven van informatie over kanker en de mogelijkheid om direct vragen te stellen aan experts willen we patiënten en hun naasten zo goed mogelijk informeren over kanker, de behandeling ervan en de gevolgen van de ziekte op korte en lange termijn.

Fuse

Dr Sunshine B.V.
Hofplein 20 (Spaces)
3032 AC Rotterdam

Fuse

010 226 48 20
info@drsunshine.nl
KvK: 72611707