Kinderen stelden vragen over het coronavirus aan wetenschappers in online vragenuur

Hoe leg je kinderen uit waarom ze ineens zoveel mogelijk thuis moeten blijven, opa of oma niet meer een knuffel kunnen geven of waarom zo vaak hun handen moeten wassen? Op woensdag 8 en 15 april konden kinderen al hun vragen over het coronavirus aan wetenschappers stellen tijdens het Facebook Live vragenuur van de Nationale Wetenschapsagenda.

Vragen insturen

Tijdens de Facebook vragenuurtjes beantwoordden de wetenschappers in een uur samen zoveel mogelijk vragen van kinderen: “Als je klaar bent met al je schoolopdrachten en je wil even naar buiten, dat kan dan. Maar spelen met dertig kinderen is niet handig. Waarom niet? Waarom is het belangrijk dat je afstand houdt? Hoe ziet het coronavirus eruit en waarom is het zo belangrijk om je handen te wassen?”

Corona wetenschappelijk uitgelegd voor kinderen

De online vragenuren maken deel uit van een mini-campagne specifiek gericht op kinderen tussen ongeveer 8 en 14 jaar, want ook zij worden geconfronteerd met een situatie die zich niet altijd even gemakkelijk laat uitleggen. Naast de twee Facebook vragenuren wordt in vier korte online animaties uitgelegd hoe het virus precies in elkaar steekt, hoe immuniteit werkt, waarom we in Nederland bepaalde maatregelen hebben ingevoerd en tot slot wat kinderen zelf kunnen doen om verdere verspreiding te
voorkomen.

Deel 1: Wat is het coronavirus?
Deel 2: Hoe werkt immuniteit?
Deel 3: De aanpak van het coronavirus
Deel 4: Wat kunnen we samen doen?

Het is een initiatief van de Nationale Wetenschapsagenda in nauwe samenwerking met de virologen en epidemiologen van het RIVM en Erasmus MC en experts in communicatie jonge doelgroepen van de Hogeschool Utrecht.

Bron: de Nationale Wetenschapsagenda
Datum: 16 april 2020

Fuse

Dr Sunshine B.V.
Hofplein 20 (Spaces)
3032 AC Rotterdam

Fuse


T 010 226 48 20
info@drsunshine.nl
KvK: 72611707

Dr Sunshine werkt samen met verschillende medische patiëntverenigingen, beroepsverenigingen, stichtingen en medisch specialisten. Dr Sunshine is ontwikkeld door philogirl