Skip to main content
Over Dr Sunshine

Hoe vitaal ben jij eigenlijk? Hoe fit zijn je medewerkers? En hoe blijven we met z’n allen gemotiveerd om gezond te leven? Dr Sunshine geeft inzicht in jouw/jullie gezondheid en vitaliteit én stimuleert een gezonde leefstijl. Dat doen we face to face, door middel van fitfestivals en gezondheids-APK’s, maar tijdens deze corona pandemie natuurlijk ook bij jou in de organisatie – uiteraard wel rekening houdende met alle RIVM voorschriften – of gewoon online via webinars. Met die offline én online aanpak bieden we een persoonlijk gezondheidsplatform waarmee je continu op de hoogte blijft van de laatste inzichten, ontwikkelingen en andere gezondheidsnieuwtjes.

Doe mee aan onze Fit Festivals!

Een FitFestival van Dr Sunshine is altijd weer een feestje! Samen met onze geselecteerde partners geven we informatie over gezondheid in de breedste zin van het woord. Dat kan bijvoorbeeld heel praktisch zijn, zoals het meten van de bloeddruk of bloedsuiker en het geven van voorlichting over het belang van goed slapen/eten.

Maar ook psychische en sociale gezondheid komt aan bod. Waar kun je bijvoorbeeld terecht als je stress hebt vanwege schulden? Hoe lees je een bijsluiter van je medicijnen als je laaggeletterd bent?

Op het FitFestivals is er dus van alles te doen en te beleven. We delen gezonde hapjes en sapjes uit, laten je de nieuwste gadgets uitproberen en organiseren korte workshops. Een minicursus hoelahoepen bijvoorbeeld, of een yoga- en meditatiesessie. En wat dacht je van een actieve boks-clinic?

Tijdens het festival kun je ook een uitgebreide gezondheids-APK doen om te checken hoe fit en gezond je bent. Verder maak je kennis met lokale aanbieders van gezondheidsdiensten, zoals een huisarts, verloskundige, diëtist of sportclub.

Wat is een gezondheids-APK?

Onze gezondheids-APK is eigenlijk een mini-check-up. Je kunt ter plekke allerlei gezondheidswaarden laten meten, zoals je bloeddruk, bloedsuikerspiegel, buikomvang, cholesterol en gewicht. Maar we doen bijvoorbeeld ook een stresstest om te kijken hoe je er mentaal voor staat.

Natuurlijk krijg je de uitslag direct. Ons team, bestaande uit professionele diëtisten en verpleegkundigen, adviseert je vervolgens uitvoerig over voeding, slaapgewoonten, bewegen, ontspanning en andere onderwerpen die voor jou van belang zijn. Zo krijg je een compleet beeld van wat al goed gaat, wat misschien beter kan en hoe het dan beter kan.

Authentic Tradition

Voor wie is het fitfestival?

Onze FitFestivals kunnen bijvoorbeeld georganiseerd worden als onderdeel van een (gezondheids)evenement. Maar je kunt een FitFestival ook boeken als interne bedrijfs- of schoolactiviteit.

We stemmen de inhoud (activiteiten, informatie) van het festival altijd af op de bezoekers. Ook voor kinderen, ouderen of andere doelgroepen is een fitfestival dus prima te organiseren. Uiteraard werken we daarbij nauw samen met de afdeling human resources, de bedrijfs- of schoolarts of andere partij die intern verantwoordelijk is voor het welzijn van de organisatie.

De festivals worden volledig door ons gecoördineerd en op- en afgebouwd. Uiteraard verzorgen we – indien gewenst en relevant – ook de PR en andere communicatie voor dit evenement.

Gezondheids-APK voor bedrijven

Een succesvolle business valt of staat met gezonde werknemers. Niet alleen nu, maar ook in de toekomst. Onze Gezondheids-APK is ook als eenmalige of continue service in te plannen. Bijvoorbeeld in de vorm van een halfjaarlijkse check-up, bij jullie op kantoor of bij ons op locatie.

We voorzien dan alle werknemers van persoonlijk advies en leggen voor iedereen een digitaal gezondheidsdossier aan. Je kunt de check-up ook laten koppelen aan offline en online coaching. We kunnen daarbij eventueel ook verwijzen naar een relevante vitaliteitspartner.

Het voordeel van een Gezondheids-APK voor bedrijven? Een constante, deskundige begeleiding zorgt voor vitale(re) en blije medewerkers. Dat resulteert weer in een verhoogde productiviteit, minder uitval en dus minder kosten. Een win-winsituatie op alle fronten!

Jouw gezondheid, onze passie

Gezond worden en blijven is niet een noodzakelijk kwaad maar juist een feestje. Er zijn zoveel manieren om op een leuke en ontspannen manier bezig te zijn met gezondheid! Het is onze passie om jou te laten zien en te laten ervaren dat een gezonde leefstijl bereikbaar is voor iedereen.

Meer weten? Neem contact op met Maaike van Zuilen: maaike@drsunshine.nl

Authentic Tradition

Wij werken o.a. voor

  • GEMEENTE ROTTERDAM
  • HOGESCHOOL ROTTERDAM
  • CENTRUM VOOR VITALITEIT
  • SPORTBEDRIJF ROTTERDAM

  • LIFESTYLEXPERIENCE