Skip to main content

Partners

Dr. Sunshine werkt samen met diverse soorten organisaties. Van technologie start ups die leuke gezondheidsapps – of fitbits ontwikkelen tot organisaties die mindfulness coaching of een health check verzorgen. Op de site en via onze social kanalen publiceren wij content en advertenties van onze partners.

Interesse in een partnerschap of adverteren?

Voor meer informatie over partnerschappen met Dr Sunshine en mogelijkheden voor adverteren:

Mail: info@drsunshine.nl

De redactie van Dr Sunshine maakt bij binnenkomende persberichten een selectie tussen niet-commerciële en commerciële artikelen. Niet-commerciële ziekenhuis-gerelateerde artikelen worden bij voldoende ruimte gratis online geplaatst. Voor het plaatsen van een artikel met commerciële inhoud, vragen wij een vergoeding.


Deelname ZonMw project

Voorkomen én verminderen van obesitas

50,2% van de Nederlandse 18+ bevolking heeft overgewicht en 15% obesitas (2018, Volksgezondheid en Zorg). Voorspelling voor de toekomst? Wanneer de stijgende lijn blijft vasthouden heeft in 2040, 62% van de Nederlanders overgewicht en 20% obesitas. Dat willen we natuurlijk geen werkelijkheid laten worden!

Gelukkig denkt de Rijksoverheid hier hetzelfde over: in het recente Nationaal Preventieakkoord stellen zij de ambitie om de huidige trend te doorbreken en in te zetten op interventies gericht op gezonde voeding en voldoende beweging. Om dit te realiseren werd o.a. het ZonMw project ‘Ingrediënten voor een optimaal recept’, uitgevoerd door het Erasmus MC, gestart. Een voorstudie naar bestaande Nederlandse interventies gericht op het voorkomen én verminderen van overgewicht bij volwassenen. Het onderzoek heeft tot doel inzicht te krijgen in de effectiviteit, kosten en werkzame elementen van de huidige interventies.

Een belangrijk onderdeel van het ZonMw project is de koppeling tussen onderzoek en praktijk. Verschillende Nederlandse organisaties, waaronder Dr Sunshine, werden gevraagd deel te nemen aan het onderzoek. Dr Sunshine handelt met haar FitFestivals vanuit de visie ‘voorkomen is beter dan genezen’. Tijdens een FitFestival worden preventieve gezondheidschecks aangeboden, zoals Cholesterol, Bloeddruk, BMI, Fitheid en Vitaliteit. De bezoekers kunnen hun gezondheid laten checken door het Dr Sunshine team, bestaande uit professionele diëtisten en verpleegkundigen. Met de persoonlijke metingen plus adviezen wil Dr Sunshine mensen bewust maken van hun eigen gezondheid.

Uit het onderzoek blijkt dat bij Dr Sunshine de focus ligt op zowel voeding als beweging. Met de FitFestivals wordt preventie bij een universele doelgroep nagestreefd. De huidige aanpak is gericht op voorlichting en educatie.