Lancering Marlene appel met Leontien van Moorsel

Wie Noord-Italië hoort, denkt niet meteen aan appels. Dankzij het unieke klimaat van Zuid-Tirol ligt daar toch het grootste appelgebied van Europa. De speciale Marlene® appels groeien hier in 7 verschillende varianten, waarvan wij er 5 in Nederland kennen.

Op woensdag 8 januari gaf Leontien van Moorsel, een van de meest succesvolle Nederlandse sporters aller tijden, een bijzondere lezing over fitheid en balans in je leven met appels in de hoofdrol. Het programma begon met een presentatie over de Marlene® appels waarbij uitgebreid werd uitgelegd waar de appels vandaan komen en wat ze zo bijzonder maakt. Door het unieke klimaat van Zuid-Tirol kunnen de appels met meer dan 300 dagen zonneschijn en 2.000 uren zon per jaar perfect rijp worden. Ook zorgt het grote verschil in dag- en nacht temperatuur voor een perfecte zoet-zuurbalans in de appels.

Leontien nam ons mee in haar bijzondere wielrencarrière. Hoewel ze al een aantal prijzen had gewonnen, legde Van Moorsel zichzelf een soort ‘straftraining’ op. Zij deed duurtrainingen van 6 uur op één appel, die zij in 6 partjes sneed… Kun je je het voorstellen? Door steun van onder andere familieleden kon zij over haar eetstoornis heen komen en was haar volgende droom om anderen met een eetstoornis te helpen.

Leontienhuis

5 jaar geleden opende Leontien samen met haar echtgenoot het Leontienhuis om anderen die met een eetstoornis te maken hebben te helpen. Het advies dat zij ons meegaf was ‘’blijf vooral jezelf goed verzorgen, dan is het leven veel leuker.’’ Momenteel worden er 100 gezinnen geholpen door 135 vrijwilligers en 2 professionals waaronder yogadocenten, ervaringsdeskundigen, creatief atelier begeleiders en nog veel meer! Met een heleboel liefde, een luisterend oor, creatieve therapie en coachingsessies voor de ouders worden deze gezinnen geholpen.

Speciale lunch

Na afloop van de lezing was er een lunch speciaal klaar gemaakt door Chef Bart van Loon waarbij de verschillende Marlene appels in de gerechten verwerkt waren. Het voorgerecht was een maaltijdsoep van appels en rode bieten, hier zat de Golden Delicious-appel doorheen. Het hoofdgerecht was kokrante eendenborst met salade van appels en andijvie, hierin werd de Gala-appel gebruikt. En als dessert een appel-cheesecake met havermoutkruimels en bosbessen waarin Granny Smith-appels werden gebruikt.

Deze recepten zijn samengesteld door Biathlon atlete Dorethea Wierer, die net als Marlene geboren is in Süd-Tirol.

Datum: 15 januari 2020

Fuse

Dr Sunshine B.V.
Hofplein 20 (Spaces)
3032 AC Rotterdam

Fuse


T 010 226 48 20
info@drsunshine.nl
KvK: 72611707

Dr Sunshine werkt samen met verschillende medische patiëntverenigingen, beroepsverenigingen, stichtingen en medisch specialisten. Dr Sunshine is ontwikkeld door philogirl