De opmars van de mocktail

Alcoholvrije alternatieven met appel voor thuis

Klik op de foto voor een bijbehorend mocktail recept

Zuid-Tirol, 18 maart 2020Bewust eten en drinken is altijd goed, maar minstens net zo belangrijk is het plezier van de bereiding. Marlene Appels ontwikkelde een aantal eenvoudige mocktails om je zelf op te trakteren. In een handomdraai maak je een vrolijk aperitief of tussendoortje tegen de dorst. Deze fraaie alcoholvrije alternatieven zijn een feest om te maken en een lust voor het oog. Bijkomend voordeel; je krijgt ook nog een gezonde dosis vitaminen binnen!

Waarom Marlene?
Het  aroma en de smaak van Marlene appels worden gevormd door het unieke klimaat van Zuid-Tirol. Met meer dan 300 dagen zonneschijn per jaar, kunnen de appels hier perfect rijp worden. Bovendien zorgt het grote verschil in dag- en nacht temperatuur voor een perfecte zoet-zuurbalans in de appels, een knapperige beet en de schitterende kleur. Marlene biedt diverse appel variëteiten die bij uitstek geschikt zijn voor de verwerking in mocktails en smoothies.

Verscheidenheid
Zuid-Tirol is de meest uitgestrekte Europese regio waar appels worden geteeld en een paradijs voor appel liefhebbers. Marlene staat voor een appelmerk dat maar liefst zeven variëteiten kent. Allen kregen het Europese certificaat “Mela Alto Adige IGP” (‘Indicazione Geografica Protetta’), hetgeen betekent dat ze uit Zuid-Tirol afkomstig zijn. In Nederland kennen we 5 variëten:
Golden Delicious, Royal Gala, Granny Smith, Fuji en Red Delicious.

Golden Delicious: Sappig zoet en aromatisch, met een fijne, fruitige zuurgraad.
Beschikbaarheid: mid september tot juli

Granny Smith: groen en fruitige van smaak, zeer fris, zuur,
Beschikbaarheid: eind sept-mei.

Royal Gala:, zoet aromatisch met weinig zuur.
Beschikbaarheid: eind augustus tot eind maart.

Fuji: heel fris, knapperig en sappig, veel suiker.
Beschikbaar: begin oktober tot juni.

Red Delicious: zoet en aromatisch
Beschikbaarheid: mid september tot mei.

Gezond en fit
Appels zijn goed voor je weerstand. Bovendien is een appel rijk aan antioxidanten, hetgeen een positieve werking op de hersenen heeft. Rode appels, zoals Red Delicious, Royal Gala en Fuji werken cholesterolverlagend. Een mocktail a day, keeps the doctor away!

Bron: CK Media Promotions
Datum: 18 maart 2020

Fuse

Dr Sunshine B.V.
Hofplein 20 (Spaces)
3032 AC Rotterdam

Fuse


T 010 226 48 20
info@drsunshine.nl
KvK: 72611707

Dr Sunshine werkt samen met verschillende medische patiëntverenigingen, beroepsverenigingen, stichtingen en medisch specialisten. Dr Sunshine is ontwikkeld door philogirl