Leuk weerzien op Wereld Prematuren Dag

Ze zijn super nieuwsgierig naar wat er van ‘hun’ kinderen geworden is. Daarom organiseren de medewerkers van de afdeling Neonatologie van het Maasstad Ziekenhuis op Wereld Prematuren Dag een ‘terugkommiddag’ voor alle kinderen die de afgelopen jaren op de afdeling hebben gelegen.

Natuurlijk zijn ook hun ouders, broertjes en zusjes van harte welkom op zondag 17 november. “Iedereen is welkom of ze nu 1 dag of maandenlang op de afdeling hebben doorgebracht”, zegt Hanneke Roskam enthousiast. Zij werkt al dertien jaar op de afdeling Neonatologie. Daar worden baby’s behandeld en verzorgd die direct of kort na de geboorte extra zorg nodig hebben.

Gedeelde herinneringen

Het is de eerste keer dat Hanneke en haar collega’s de ‘terugkommiddag’ organiseren. “Niet alleen voor onszelf hoor, de ouders vinden het ook leuk ons weer eens te zien. Je maakt samen veel mee en bouwt een band op als de kinderen hier liggen”, vertelt ze. “Een tijd geleden kwam een vader terug op bezoek. Hij schoot vol, omdat hier zo veel herinneringen lagen.”

“Daar doe je het voor”

De ‘terugkommiddag’ is ook bedoeld om de ouders van de oud-patiëntjes bij elkaar te brengen, zodat ze met elkaar kunnen praten en ervaringen uit kunnen wisselen. Voor de kinderen is er van alles te zien, zoals een couveuse en een babybedje waarin ze zelf nog hebben gelegen. Ze kunnen knutselen en een leuke speurtocht doen die in het teken staat van hun geboorte. “Toen waren ze heel klein. Nu kunnen we zien hoeveel ze gegroeid zijn en horen we mooie verhalen over hoe het met hen gaat. Daar doe je het voor”, aldus Hanneke. 

Geef je op!

Wie zondag 17 november wil komen, kan zich tot zondag 10 november opgegeven via https://wereldprematurendag.maasstadcongresbureau.nl/. Hanneke en haar collega’s hebben er nu al zin in. “Toen ik in verwachting was van mijn tweeling, was hier ook net een tweeling geboren. Die ouders en ik hadden genoeg gespreksstof dus. Hen zou ik graag weer eens terug zien.”

Het Maasstad Ziekenhuis is onderdeel van de ‘Coöperatie Zorg op Zuid’. Het werkt in dat kader intensief samen met het Ikazia Ziekenhuis, Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis en het Spijkenisse Medisch Centrum. Het Maasstad Ziekenhuis is tevens onderdeel van de Santeon groep, een landelijke samenwerking van zeven topklinische ziekenhuizen die het doel hebben de zorg steeds beter te maken.

Bron: Maasstad Ziekenhuis
Datum: 22 oktober 2019

Fuse

Dr Sunshine B.V.
Hofplein 20 (Spaces)
3032 AC Rotterdam

Fuse


T 010 226 48 20
info@drsunshine.nl
KvK: 72611707

Dr Sunshine werkt samen met verschillende medische patiëntverenigingen, beroepsverenigingen, stichtingen en medisch specialisten. Dr Sunshine is ontwikkeld door philogirl