Lidwien, slechtziend en psychotherapeute

De 56-jarige Lidwien Cornelissens is psychotherapeute in Leiden en is zeer slechtziend. Sinds 2018 is zij gelukkig gebruiker van de OrCam MyEye. Zo gebruikt zij de OrCam MyEye om vakliteratuur te lezen in plaats van dat deze voorgelezen wordt of dat zij deze in braille leest.

OrCam presenteert: Lidwien Cornelissens

Zelfstandig ondernemer

“Ik ben zelfstandig ondernemer en de OrCam MyEye geeft mij heel veel vrijheid en onafhankelijkheid. Ook ga ik de OrCam MyEye inzetten tijdens groepstherapie. Met behulp van de OrCam MyEye kan ik namelijk heel eenvoudig de gezichten van mijn cliënten herkennen in plaats van dat ik alleen op mijn gehoor afga; iets dat heel vermoeiend is. Ik kan mijn energie dus weer steken in mijn vak!”, aldus Cornelissens.

OrCam MyEye

De OrCam MyEye is een draagbare, intelligente camera ontworpen voor mensen die blind of slechtziend zijn. De intuïtieve, lichtgewicht smart camera leest direct en discreet, geprinte en digitale tekst hardop voor en herkent gezichten en producten zoals bankbiljetten in real time.

OrCam’s geavanceerde slimme herkenningssoftware reageert intuïtief op simpele gebaren. De OrCam is licht van gewicht, heeft een compact design en is ideaal voor gebruik thuis of onderweg.

De OrCam maakt heel snel een foto en leest direct kranten, boeken, restaurant menu’s, etiketten op producten of tekst op informatieborden voor. De OrCam leest zelfs de tekst op het scherm van een computer of smartphone.

Bron: OrCam
Datum: 12 mei 2020

Fuse

Dr Sunshine B.V.
Hofplein 20 (Spaces)
3032 AC Rotterdam

Fuse


T 010 226 48 20
info@drsunshine.nl
KvK: 72611707

Dr Sunshine werkt samen met verschillende medische patiëntverenigingen, beroepsverenigingen, stichtingen en medisch specialisten. Dr Sunshine is ontwikkeld door philogirl