Maasstad Ziekenhuis weer blij met Maatbril

Maatbril kan vanaf deze week weer aan de slag in het Maasstad Ziekenhuis, uiteraard rekening houdende met de RIVM-richtlijnen. Voor de patiënten van de polikliniek voor kinderen met het syndroom van Down is dat heel fijn; zij kunnen vaak moeilijk een goed passend montuur vinden. Maatbril neemt de maten van het gezicht zorgvuldig op met behulp van een 3D-scan. Hierbij wordt voldoende afstand gehouden. Zo is een bril op maat ook in het huidige corona-tijdperk gewoon mogelijk.

Unieke bril voor een uniek gezicht

Het ene hoofd is het andere niet. Iedereen is uniek, en dat geldt ook voor de bouw van het gezicht. De monturen die een reguliere opticien aanbiedt, zijn vaak wel standaard. Natuurlijk zijn er kleine aanpassingen te maken, maar als de verhoudingen erg afwijken, past het montuur niet goed.

“Kinderen met het Downsyndroom hebben vaak een lage neusbrug en oren. Daardoor blijft een standaardbril vaak niet goed zitten. Een maatwerkbril is dan een uitkomst.” 

Drs. L.J. Noordzij (oogarts Maasstad Ziekenhuis)

Opmeten in 10 seconden en op veilige afstand

Maatbril brengt alle verhoudingen van de schedel nauwkeuring in kaart met behulp van een 3D-scan. De scan wordt gemaakt met behulp van een iPad, die ook op een afstand van 1,5 meter alle meetpunten en contouren van het gezicht kan vastleggen. Dat proces is niet belastend: de patiënt hoeft alleen maar stil te zitten terwijl de medewerker van Maatbril met de iPad om de stoel heenloopt. Het opmeten is in slechts 10 seconden gebeurd. Dat is ook voor de patiënt prettig.

“Maatbril hoeft geen lichamelijk contact te hebben met de patiënt om de bril goed te kunnen aanmeten. Dat is in deze tijden voor beide partijen een geruststellend idee. Veel patiënten die een bril op maat nodig hebben, vallen namelijk juist in de corona-risicogroep.”

– K. Van der Sanden – Geertsma (Orthoptist Maasstad Ziekenhuis)

Oogmeting en brilmontuur in één afspraak

Omdat Maatbril samenwerkt met de polikliniek voor kinderen met het syndroom van Down in het Maasstad Ziekenhuis, kan een controle en het opmeten van een bril in één afspraak gecombineerd worden. Dat scheelt patiënten veel tijd en energie. Bij het aanmeten van de bril wordt bovendien direct in overleg met de patiënt een montuur ontworpen. Qua stijl en kleur is er van alles mogelijk. En uiteraard wordt er ook rekening gehouden met andere factoren, zoals de glazen, de leefstijl en eventuele beperkingen van de patiënt. Zo ontstaat er een perfecte bril op maat die goed blijft zitten en daardoor vaker en met veel plezier gedragen wordt.

Bron: Maatbril
Datum: 11 juni 2020

Fuse

Dr Sunshine B.V.
Hofplein 20 (Spaces)
3032 AC Rotterdam

Fuse


T 010 226 48 20
info@drsunshine.nl
KvK: 72611707

Dr Sunshine werkt samen met verschillende medische patiëntverenigingen, beroepsverenigingen, stichtingen en medisch specialisten. Dr Sunshine is ontwikkeld door philogirl