Norm voor kite boarding gepubliceerd

Kite boarding groeit snel aan populariteit en steeds meer mensen maken gebruik van vliegers, boards en andere materialen. Net als de sport, ontwikkelen deze materialen in een snel tempo. Zo worden er bijvoorbeeld veiligheden ingebouwd om ongelukken te voorkomen. Om te waarborgen dat deze toepassingen daadwerkelijk veilig zijn, worden internationale normen (ISO) ontwikkeld. De Europese norm EN-ISO 21853:2020 is nu gepubliceerd.

Op dit moment zijn er verschillende producten te koop die niet beschikken over veiligheidssystemen waarmee de gebruiker veilig los kan koppelen van de kite in geval van nood. Een veiligheidssysteem is essentieel voor veilig kite boarding, omdat zich onverwachte situaties voor kunnen doen op het water. Als een gebruiker de controle over de kite verliest, geeft het veiligheidssysteem de gebruiker de mogelijkheid volledig los te koppelen van de kite.

EN-ISO 21853:2020

De nieuwe internationale norm betreft richtlijnen voor de veiligheidseisen en testmethodes voor ontkoppeling van de zogenoemde bar. Het ontkoppelingssysteem (safety release system) vermindert de trekkracht in de kite en ontkoppelt de gebruiker van de kite. Deze internationale norm is alleen bedoeld voor de ontkoppeling die actief door de gebruiker ingezet kan worden voor zijn of haar veiligheid.

Meer informatie

Wilt u ook meepraten over en invloed uitoefenen op nationale, Europese of internationale normen of wilt u meer informatie over deze norm: Gillian Herpers, Clustermanager Agrofood & Consument, telefoon 015 2 690 351 of e-mail afc@nen.nl.

Bron: NEN
Datum: 23 maart 2020

Fuse

Dr Sunshine B.V.
Hofplein 20 (Spaces)
3032 AC Rotterdam

Fuse


T 010 226 48 20
info@drsunshine.nl
KvK: 72611707

Dr Sunshine werkt samen met verschillende medische patiëntverenigingen, beroepsverenigingen, stichtingen en medisch specialisten. Dr Sunshine is ontwikkeld door philogirl