Rotterdamse start-up BioCheck gaat samenwerken met DA drogist

Rotterdam, 25 september 2020 – Drogisterijketen DA gaat samenwerken met het Rotterdamse herstel- en vitaliteitscentrum BioCheck van de Rotterdamse topsprinter en voormalig Olympisch atleet Patrick van Luijk en longfunctieanalist Stans van der Poel. De drogisterijketen brengt zijn GezondheidsChecks daarmee naar een nieuw level: consumenten kunnen vanaf vandaag, de Dag van de Vitaliteit – met behulp van BioCheck digitaal inzicht krijgen in hun mate van vermoeidheid. Naar aanleiding van de score kan een vervolgafspraak worden gemaakt in de pilotstore van de drogist in Delft voor aanvullende persoonlijke metingen en advies. In de loop van het jaar is dit ook mogelijk bij de andere filialen van DA Drogist.

Van Luijk, die tijdens de EK-atletiek in Helsinki (2012) zilver won op de 200 meter en goud met de estafetteploeg 4×100 meter, zet al jaren de door Stans van der Poel ontwikkelde en wetenschappelijk onderzochte methode in om mensen te helpen te herstellen in rust. “Met onze BioCheck app kijken we realtime naar de activiteit van het autonome zenuwstelsel op basis van tijdsverschillen tussen de hartslagtijden. Hoe groter de variatie tussen de hartslagtijden, hoe meer ontspannen je bent. Heb je die variatie in (veel) mindere mate dan kan er sprake zijn van bijvoorbeeld stress en vermoeidheid. Met behulp van deze methode hebben we inmiddels honderden mensen geholpen om fit en vitaal aan het werk te gaan en weer te genieten van het leven. We zijn zeer verheugd dat DA Drogist onze methode nu ook zowel online als offline in de winkels gaat aanbieden.”

Chronische vermoeidheid en het meten van de belastbaarheid

Geen nee kunnen zeggen, regelmatig overwerken, de constante prikkels van sociale media, de taken thuis; het zijn allemaal factoren waardoor iemand op een gegeven moment niet goed meer kan herstellen. Zelfs niet in rust. Als gevolg daarvan worden de energievoorraden uitgeput en neemt de belastbaarheid steeds verder af met (chronische) vermoeidheid of zelfs een burn-out tot gevolg.

BioCheck doorbreekt de vicieuze cirkel door de persoonlijke belastbaarheid in kaart te brengen. Met behulp van o.a. de BioCheck-app worden de stressactiviteiten in rust gemeten. Bij iemand die een burn-out heeft, is het lichaam in rust soms even actief als wanneer iemand zo hard mogelijk 5km aan het hardlopen is. De BioCheck-app laat het herstelvermogen in rust en de belastbaarheid zien. Daarbij berekent de app op welk niveau (aantal hartslagen per minuut) er getraind moet worden om (weer) in balans te komen. Met behulp van fysieke trainingen als fietsen, lopen en roeien binnen de individuele dagelijkse mogelijkheden wordt de belastbaarheid daarna stapsgewijs weer vergroot. Hierbij speelt het goed leren ademhalen in rust een zeer grote rol om weer goed te leren herstellen na (fysieke) arbeid. Ook dit wordt gemeten en bijgestuurd.

Hoe moe ben jij? Doe de vermoeidheidschick bij DA Drogist

DA Drogist gaf de consument al een poosje de mogelijkheid om in de winkel bepaalde GezondheidsChecks te doen, zoals een glucosecheck en een bodycheck. Daar komt nu dus ook een online VermoeidheidsCheck bij. Hierbij gebruikt DA Drogist een wetenschappelijk gevalideerd formulier dat BioCheck inzet om vermoeidheid in kaart te brengen. Op basis van de antwoorden wordt de ‘vermoeidheidheidsscore’ berekend. De consument krijgt online direct de uitslag en advies en kan daarna eventueel een fysieke meting inplannen op de locatie van DA in Delft. Dit kan ook bij diverse andere BioCheck partners door het land die gespecialiseerd zijn in vitaliteit en gezondheid.

Het DA-filiaal in Delft aan de Troelstralaan heeft de primeur. Hier kunnen consumenten op 25 september aanstaande – de Dag van de Vitaliteit – voor het eerst met behulp van de BioCheck-methode persoonlijk advies krijgen om vermoeidheidsklachten aan te pakken of te voorkomen. In de loop van het jaar is dit ook mogelijk bij de andere filialen van DA Drogist. Meer weten over uw eigen staat van vermoeidheid en hoe u daar het beste mee aan de slag kan gaan? Ga naar de website van DA: https://www.da.nl/biocheck.

Datum: 25 september 2020
Bron: http://www.biocheck.nl/

Fuse

Dr Sunshine B.V.
Hofplein 20 (Spaces)
3032 AC Rotterdam

Fuse


T 010 226 48 20
info@drsunshine.nl
KvK: 72611707

Dr Sunshine werkt samen met verschillende medische patiëntverenigingen, beroepsverenigingen, stichtingen en medisch specialisten. Dr Sunshine is ontwikkeld door philogirl