Toe aan regelmaat? 5 tips voor een gezonde routine!

Vanwege de maatregelen tegen het coronavirus zijn velen van ons genoodzaakt om thuis te blijven en te werken. Dit zorgt misschien voor een compleet ander verloop van je dag dan je gewend bent. Zo heb je geen reistijd meer en krijg je misschien minder werk gedaan dan wanneer je op kantoor zit. Heb jij moeite om productief aan de slag te gaan of kom je maar niet in je ritme? De volgende 5 tips helpen jou om je aan een gezonde routine vast te houden.

1. Creëer de ideale thuiswerkplek

Maak een overzichtelijk thuiskantoor in een prikkelvrije omgeving: ruim spullen die je niet nodig hebt voor je werk op en zorg voor een zo leeg mogelijk bureau waar alleen je essentiële spullen op liggen zoals je laptop, een muis en pen en papier. Zo voorkom je dat je afgeleid raakt en afdwaalt van wat je moet doen. Ook is het fijn als je in een lichte omgeving werkt, dus laat lekker veel daglicht binnen of zet het raam een stukje open!

2. Eet en drink op vaste momenten

Nu je niet op kantoor zit kun je je wat minder gebonden voelen aan de tijd. Toch is het belangrijk dat je in je ritme blijft! Dit kun je doen door op vaste tijdstippen te ontbijten en te lunchen. Zo gun je jezelf een korte pauze, in plaats van dat je onder het werken door snel een boterham naar binnen werkt. Ook kun je een water-tracking app downloaden. Deze app geeft je om de paar uur een seintje om water te drinken. Handig voor als je tussendoor nog weleens vergeet om te drinken! Zet een grote waterfles bij je werkplek zodat je hem niet zo vaak hoeft bij te vullen.

3. Haal een frisse neus

Je hebt geen reistijd meer en zit langer binnen dan normaal. Hierdoor kun je je suf gaan voelen of hoofdpijn krijgen. Het is daarom belangrijk dat je toch nog regelmatig buiten bent! Probeer elke dag even een blokje om te gaan of maak één keer in de week een langere wandeling. Als je weer terugkomt van de wandeling kun je je beter concentreren, heb je minder last van een suf gevoel en kun je weer aan de slag. Buitenlucht doet wonderen!

4. Ga voor een home workout

De sportscholen zijn gesloten maar dat betekent niet dat je op de bank moet blijven zitten! Online zijn er genoeg instructievideo’s te vinden voor een workout die bij jou past. Zorg voor genoeg plek in de ruimte om de oefeningen te doen en plan de sessies op vaste tijden, zoals voor het ontbijt of juist aan het einde van de dag. Doe je liever geen zware fysieke oefeningen? Probeer dan verschillende ademhalingsoefeningen uit of zoek op YouTube een yogales op voor beginners. Het internet staat vol met artikelen over mindfulness. Zoek het eens op en oefen er thuis mee; het is een goede manier om je mentale gezondheid te verbeteren!

5. Neem tijd voor ontspanning

Ondanks deze verwarrende tijd is het belangrijk om je rust te pakken. Ontspannende activiteiten na het werk, zoals het lezen van een boek, een filmpje kijken of wat muziek luisteren kan je helpen tegen stress en maakt je hoofd leeg. Je kunt ook je vrienden of familie bellen om te vragen hoe het met ze gaat. Doe wat jij fijn vindt! Creëer een rustmoment voor jezelf na een drukke thuiswerkdag. Zo neem je even afstand van je werk of studie en laad je je op voor de volgende dag.

Met bovenstaande tips zorg jij ervoor dat je op een gezonde en effectieve manier thuis kunt werken of studeren en hou je een goede balans tussen werk en ontspanning.

Ben je benieuwd naar meer tips voor een gezonde lifestyle? Bestel nu onze poster “Wil je fitter en vitaler worden? 10 tips!” in onze webshop.

Bron: Coronakrant
Datum: 29 april 2020

Fuse

Dr Sunshine B.V.
Hofplein 20 (Spaces)
3032 AC Rotterdam

Fuse


T 010 226 48 20
info@drsunshine.nl
KvK: 72611707

Dr Sunshine werkt samen met verschillende medische patiëntverenigingen, beroepsverenigingen, stichtingen en medisch specialisten. Dr Sunshine is ontwikkeld door philogirl