Foodtruck met heerlijke maaltijd voor de zorg

Zelfs in deze moeilijke periode blijft de typisch Rotterdamse aanpakkersmentaliteit voelbaar én zichtbaar. De maatregelen rondom het COVID-19 virus hebben directe impact op vele ondernemingen. Door de verplichte sluiting van horecagelegenheden, zit horecapersoneel zonder werk en met de handen in het haar. Dit, terwijl de zorg juist handen tekort komt. Een tweestrijd, waaruit een prachtig initiatief is ontstaan: een restaurant dat ziekenhuispersoneel een gratis maaltijd bezorgt.  

Op woensdag 8 april, werd onder het motto ‘zorgen voor de zorg’ het ziekenhuispersoneel van het Erasmus MC in Rotterdam getrakteerd op een gratis maaltijd. Meesterchef René Tichelaar met Sous-Chef Mark Sirag, van restaurant De Gieser Wildeman stonden heerlijk te kokkerellen in het rollende pop-up restaurant van Chez Jan. Op het menu stond: een hotdog, aardappelsoep met prei en kabeljauw en een groentesalade met Tommie tomaatjes. Toetje: heerlijke koeken van Jordy’s bakery!

Meesterchef René Tichelaar: “De gerechten worden door ons bereid met producten uit omstreken. Alle deelnemers werken hier belangeloos aan mee.”

Vrijwilligers brachten de maaltijden ook langs bij de afdeling Virologie, die momenteel 24/7 in strijd zijn tegen het coronavirus.

Foodtruck eigenaar Marcel: “We zijn de afgelopen weken op verschillende ziekenhuislocaties in Rotterdam geweest en krijgen ontzettend leuke reacties. Mensen zijn heel erg dankbaar.”

De realisatie van dit mooie initiatief was een echte group effort. Dit initiatief is mede mogelijk gemaakt door De Gieser Wildeman, Chez Jan, Koppert Cress, SmaakMag, Jordy’s Bakery, Carnero Design en Philogirl.

Datum: 14 april 2020

Fuse

Dr Sunshine B.V.
Hofplein 20 (Spaces)
3032 AC Rotterdam

Fuse


T 010 226 48 20
info@drsunshine.nl
KvK: 72611707

Dr Sunshine werkt samen met verschillende medische patiëntverenigingen, beroepsverenigingen, stichtingen en medisch specialisten. Dr Sunshine is ontwikkeld door philogirl