Zeeuwse ziekenhuizen doen het goed

De Zeeuwse ziekenhuizen Adrz en ZorgSaam scoren met de Hospital Standardised Mortality Ratio (HSMR) over 2019 beide lager dan het landelijk gemiddelde van 100. Een score van 80 voor Adrz en 98 voor ZorgSaam geeft aan dat de ziekenhuizen de kwaliteit van zorg goed op orde hebben. Een mooie opsteker voor de regio en een goed signaal naar de Zeeuwse patiënt.  

De Hospital Standardised Mortality Ratio (HSMR) is een indicator om de sterfte in een ziekenhuis te vergelijken met de landelijk gemiddelde sterfte, rekening houdend met relevante kenmerken van de patiënten en de opnamen. Het ene ziekenhuis heeft meer patiënten met levensbedreigende ziekten dan het andere en ook de complexiteit van het ziektebeeld kan verschillen. Bij het vergelijken van alleen de bruto sterftecijfers van ziekenhuizen wordt hier geen rekening mee gehouden, de HSMR beoogt echter zo goed mogelijk voor deze verschillen te corrigeren. 

Als het gestandaardiseerde sterftecijfer uitkomt op 100, dan komt de werkelijke sterfte overeen met de verwachte sterfte. Wanneer het sterftecijfer zoals bij Adrz 80 is, is de werkelijke sterfte 20% lager dan verwacht; bij een sterftecijfer van bijvoorbeeld 120 is deze juist 20% hoger dan verwacht op basis van de populatie. Zowel ZorgSaam als Adrz scoren de afgelopen drie jaar structureel onder het gemiddelde van 100.  

Datum: 25 september
Bron: http://www.adrz.nl/

Fuse

Dr Sunshine B.V.
Hofplein 20 (Spaces)
3032 AC Rotterdam

Fuse


T 010 226 48 20
info@drsunshine.nl
KvK: 72611707

Dr Sunshine werkt samen met verschillende medische patiëntverenigingen, beroepsverenigingen, stichtingen en medisch specialisten. Dr Sunshine is ontwikkeld door philogirl