Stichting Lezen en Schrijven lanceert nieuwe campagne

september 11, 2020

Stichting Lezen en Schrijven lanceert op 7 september de Wereldwijde Dag van de Alfabetisering haar nieuwste campagne ‘Een van deze mensen…’. De organisatie doet dat tijdens de jaarlijkse ‘Week van Lezen en Schrijven’ die op 7 september begint. Met deze campagne richt de stichting zich op het herkennen van signalen van laaggeletterdheid. In Nederland hebben 2,5 miljoen mensen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen.

Geke van Velzen (directeur): “Veel mensen die moeite met lezen en schrijven hebben vinden het een lastig onderwerp om over te praten. De verwachting is namelijk dat iedereen in Nederland voldoende taalvaardig is. Het is extra lastig dat je het niet direct aan iemand kunt zien. De meeste mensen redden zich goed in het dagelijkse leven, maar hebben er wel veel last van. Tijdens het solliciteren, reizen met het openbaar vervoer en je kinderen helpen met huiswerk maken bijvoorbeeld.”

De organisatie wil met de campagne het onderwerp vooral dichterbij de hoogopgeleide groep Nederlanders brengen. Zij krijgen tips op de website van Stichting Lezen en Schrijven om de signalen te herkennen en het gesprek hierover te voeren. Op die manier moet het onderwerp breder bespreekbaarder worden en kan er meer begrip ontstaan.

Tijdens de ‘Week van Lezen en Schrijven’ vinden in het hele land activiteiten plaats om laaggeletterdheid onder de aandacht te brengen. De stichting werkt hierin samen met onder andere gemeenten, bibliotheken, ziekenhuizen en vrijwilligersorganisaties. Woensdag 9 september staat onder meer het BNNVARA-programma Make Holland Great Again in het teken van laaggeletterdheid. De zestiende editie van deze themaweek – die voorheen de Week van de Alfabetisering heette, duurt nog tot en met zondag 13 september.

Datum: 7 – 13 september
Website: Stichting Lezen en Schrijven 

Meer nieuws


Fuse

Dr Sunshine B.V.
Elevatorhuis
Parklaan 8
3016 BB Rotterdam


T 010 223 94 38
info@drsunshine.nl
KvK: 72611707

Dr Sunshine werkt samen met verschillende medische patiëntverenigingen, beroepsverenigingen, stichtingen en medisch specialisten. Dr Sunshine is ontwikkeld door philogirl