350 ambtenaren gecheckt tijdens de PGW&Z Parade

350 ambtenaren gecheckt tijdens de PGW&Z Parade

Op donderdag 4 juli organiseerde de Gemeente Rotterdam ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de GGD de Publieke Gezondheid, Welzijn en Zorg (PGW&Z) Parade. Hoera! Het resultaat? Een preventieve gezondheidscheck voor 350 ambtenaren. Wat een geweldige dag!

Doe de gezondheids-APK! 

Het FitFestival bestond deze keer uit 22 interactieve en preventieve gezondheidschecks. Bij iedere check kregen de ambtenaren uitleg en persoonlijk advies. Bij BioCheck, van voormalig olympisch atleet Patrick van Luijk, kon je een persoonlijke meting doen om erachter te komen of je lichaam genoeg herstelt in rusttoestand. Muziek als Medicijn van het Erasmus MC checkte wat de impact van muziek is op je hartslag en bloeddruk en bij De Diabetesvereniging Nederland werd je glucose gecheckt.

Onze verpleegkundigen, diëtisten en arts checkten verder de hartslag, cholesterol, buikomvang, groente en fruit, bloeddruk, ademhaling en fitheid & vitaliteit van de deelnemers.  

Wedstrijdje handknijpkracht met Patrick van Luijk
De fitheid en vitaliteit werd gemeten met een knijpkrachtmeter. Patrick van Luijk haalde de hoogste score met een knijpkracht van 80 kg!

Wat konden de ambtenaren verder ervaren? Bij Hessel de Vries van BeLife kreeg je advies om je nachtrust te verbeteren, The Map Docs toetsten aan de hand van stellingen wat iedereen vond van het gezondheidsbeleid, Luuk Simons van Health Coach Program leerde je hoe je je dagelijkse batterij vergroot, Sarah Binnekamp van ReflaxMe vertelde over je hormonenhuishouding en Oscar Westra van Holte van BlockBusters gaf je dé handvaten om het meeste uit de relatie met je collega’s te halen.

Weet jij hoe jouw DNA eruit ziet? Met een DNA-analyse kan je onderzoeken welk voedingspatroon het beste past bij jouw lichaam, Henry Cheung van Omnigen is expert op dit gebied. Deelnemers van het FitFestival konden meedoen aan de verloting van een DNA-test Sport en Voeding van Omnigen! Wie wil dat nou niet?!

De Rotterdam Ehealth Agenda was aanwezig met de Summerschool. Als onderdeel daarvan legde Danny van der Valk van FysioHolland uit hoe je je (kans op) nek- en rugklachten verminderd. Daarnaast leerde Marie-José Huffmeijer van Schoonderwoerd je hoe je de regie over je eigen leven kan nemen, Erica Cacciuolo van De Menu Coach vertelde je alles over suiker in je voeding en de professionals van Helder Werk gaven heerlijke massages!

Workshops

Tijdens de PGW&Z Parade konden de bezoekers ook deelnemen aan de workshops ‘Check je inbox’ (Mailbox Master), ‘Energiek je dag door’ (BioCheck), ‘Slapen kun je leren’ (BeLife), ‘Bewegen werkt’ (Merlijn Snijders), ‘Check je ademhaling’ (ademhalingsexpert Dineke Faas), ‘Hoe werkt jouw batterij’ (Health Coach Progam), ‘Klank van kwaliteiten’ (Da Capo Coaching), ‘Oogsttijd: meer trots, vertrouwen en plezier‘ (Schoonderwoerd), ‘Natuur-wandelcoaching’ (Sylvia van der Schans), ‘Overgang en vitaliteit’ (Angelique Kater), Yoga (Suzanne Davis), Salsa (Wendell Warning en Sabina Pisanu), ‘Jouw werkgeluk naar een 10 in vier stappen’ (New Options), ‘Muziek als Medicijn’ (Muziek als Medicijn), ‘Slapen kun je leren’ (BeLife) en de pubquiz 100 jaar GGD. Hierover later meer!

Bedankt iedereen!

Hartelijk dank aan iedereen die heeft geholpen de PGW&Z Parade tot een succes te maken: BioCheck, Muziek als Medicijn, Diabetesvereniging Nederland, BlockBusters, Omnigen, Rotterdam Ehealth Agenda, FysioHolland, BeLife, Schoonderwoerd, De Menu Coach, de Sappertrapper, The Map Docs, Helder Werk, Da Capo Coaching, New Options, Mailbox Master en Health Coach Program!

Ook een gezondheids-APK doen?

Lijkt het jou ook leuk om een FitFestival bij te wonen? Houd dan onze website en social media in de gaten, we houden je op de hoogte! Aanmelden voor onze nieuwsbrief kan via info@drsunshine.nl.

Fuse

Dr Sunshine B.V.
Hofplein 20 (Spaces)
3032 AC Rotterdam

Fuse


T 010 226 48 20
info@drsunshine.nl
KvK: 72611707

Dr Sunshine werkt samen met verschillende medische patiëntverenigingen, beroepsverenigingen, stichtingen en medisch specialisten. Dr Sunshine is ontwikkeld door philogirl