Al bijna 400 Europese fitnesscentra committeren zich aan FITcert

april 22, 2022

Bijna 400 Europese fitnesscentra hebben in de afgelopen maanden de eerste twee stappen van het FITcert-programma succesvol afgerond. Hiermee tonen ze, in een zelfbeoordeling, dat ze aan de basiseisen van de Europese norm EN 17229:2019 voldoen. Certificerende instellingen voeren binnenkort de eerste onafhankelijke beoordelingen uit. Zo kunnen deze fitnesscentra het FITcert-certificaat krijgen.

NEN heeft, in samenwerking met EuropeActive, FITcert gelanceerd. EuropeActive is de Europese belangenvereniging van fitnesscentra. Fitnesscentra kunnen met Fitcert aantonen dat zij klanten een veilige en schone omgeving aanbieden en een uitstekende klantenservice leveren. Fitcert laat zien dat gecertificeerde fitnesscentra professioneel zijn. Hiermee onderscheidt de sector zich zichtbaar van andere vrijetijdsactiviteiten. Bovendien kan de sector fitness inzetten als ondersteuning van de volksgezondheid.

Wat is het FITcert-programma?

Een fitnesscentrum doorloopt vier stappen in het FITcert-programma om het bijbehorend keurmerk te verkrijgen. EuropeActive beheert de eerste twee stappen. Dit zijn een engagementsverklaring en een zelfbeoordeling, waarbij het EN 17229:2019 tegen het licht wordt gehouden. NEN en onafhankelijke certificatie-instellingen onderzoeken vervolgens de zelfbeoordeling en doen een audit, zodat fitnesscentra het FITcert kunnen krijgen.

Kijk op Fitnesscentra aantoonbaar veilig en hygiënisch met FITcert-certificaat.

Bron: NEN

Datum: 22 april 2022

Meer nieuws


Dr Sunshine B.V.
Elevatorhuis
Parklaan 8
3016 BB Rotterdam


T 010 223 94 38
info@drsunshine.nl
KvK: 72611707

Dr Sunshine werkt samen met verschillende medische patiëntverenigingen, beroepsverenigingen, stichtingen en medisch specialisten. Dr Sunshine is ontwikkeld door philogirl