Altijd en overal Elektronische boeken lezen

december 4, 2020

Uitbreiding collectie voor kinderen met een visuele beperking met 450 Elektronische boeken.

Den Haag, 17 november 2020.- Kinderen met een visuele beperking kunnen vanaf nu ook  Elektronische boeken via Bibliotheekservice Passend Lezen lenen dankzij een samenwerking en met financiële steun van de Koninklijke Bibliotheek, het Bartiméus Fonds en Fonds XL.

Elektronische boeken zijn digitale tekstboeken, die door kinderen met een visuele beperking op verschillende manieren gelezen kunnen worden. Met een speciaal hiervoor geschikte app, kunnen deze  kinderen het boek lezen met een elektronische stem of met een brailleleesregel die geschikt is voor het gebruik met een tablet of smartphone. De slechtziende kinderen met restvisus kunnen de tekst helemaal naar wens instellen qua tekengrootte, regelafstand, tekenafstand en kantlijnmarges. Kortom allerlei functies die over het algemeen niet beschikbaar zijn op een reguliere e-bookreader.
Passend Lezen wil met de Elektronische boeken kinderen met een visuele beperking een aanvulling bieden op de huidige collectie om altijd en overal op verschillende manieren te lezen. De titels voor de Elektronische boeken van Bibliotheekservice Passend Lezen komen grotendeels uit de ebookxl collectie van Dedicon, die Bibliotheekservice Passend Lezen heeft overgenomen.  

Hoe lees je Elektronische boeken?

Om de Elektronische boeken te lezen op een tablet of smartphone is er een special app, de Dolphin EasyReader app nodig.  Deze app is gratis en beschikbaar voor iOS en Androïd.
Via de website van Passend Lezen is het mogelijk om boeken te bestellen en vervolgens te lezen via de Dolphin EasyReader app.
Meer informatie op passendlezen.nl/elektronischeboeken.

Lidmaatschap

Toegang hebben tot aangepaste lectuur is van belang voor een hele brede groep mensen die niet op de reguliere manier kan lezen. De dienstverlening voorziet hiermee in verschillende behoeftes voor verschillende leeftijdsgroepen. Jeugdleden met een leesbeperking zijn gratis lid tot hun 18e jaar.

Datum: 4 december 2020
Bron: PassendLezen

Meer nieuws


Lancering nieuwe mobile learning tool

juni 18, 2021
Makkelijker en effectiever kennis delen met een nieuwe leerinnovatie: WisbitsLeren wordt leuker en toegankelijker: kleine brokjes kennis delen in uiteenlopende vormenGeen externe ontwikkelaar meer nodig: Wisbits geeft de autonomie terug aan de ondernemer  Op 17 juni 2021 is tijdens het virtuele Rotterdamse LSH010 innovatieontbijt de leerinnovatie Wisbits met een feestelijke aankondiging gelanceerd. Hoe vang je de schat aan kennis […]

One in 100 deaths is by suicide

juni 18, 2021
WHO guidance to help the world reach the target of reducing suicide rate by one-third by 2030 Suicide remains one of the leading causes of death worldwide, according to WHO’s latest estimates, published today in “Suicide worldwide in 2019”.  Every year, more people die as a result of suicide than HIV, malaria or breast cancer – […]

Oogvereniging richt steunpunt op voor nieuwkomers met een visuele beperking

juni 17, 2021
Utrecht, 17 juni 2021 – In een gammele boot de oversteek maken naar Europa, in een vreemd land een hondsmoeilijke taal leren: vluchten is voor iedereen een overlevingsslag, en al helemaal voor vluchtelingen met een visuele beperking. Op 20 juni, de Internationale Dag van de Vluchteling, lanceert de Oogvereniging een speciaal steunpunt.  “Voor nieuwkomers met […]

Fuse

Dr Sunshine B.V.
Elevatorhuis
Parklaan 8
3016 BB Rotterdam


T 010 223 94 38
info@drsunshine.nl
KvK: 72611707

Dr Sunshine werkt samen met verschillende medische patiëntverenigingen, beroepsverenigingen, stichtingen en medisch specialisten. Dr Sunshine is ontwikkeld door philogirl