Altijd en overal Elektronische boeken lezen

Uitbreiding collectie voor kinderen met een visuele beperking met 450 Elektronische boeken.

Den Haag, 17 november 2020.- Kinderen met een visuele beperking kunnen vanaf nu ook  Elektronische boeken via Bibliotheekservice Passend Lezen lenen dankzij een samenwerking en met financiële steun van de Koninklijke Bibliotheek, het Bartiméus Fonds en Fonds XL.

Elektronische boeken zijn digitale tekstboeken, die door kinderen met een visuele beperking op verschillende manieren gelezen kunnen worden. Met een speciaal hiervoor geschikte app, kunnen deze  kinderen het boek lezen met een elektronische stem of met een brailleleesregel die geschikt is voor het gebruik met een tablet of smartphone. De slechtziende kinderen met restvisus kunnen de tekst helemaal naar wens instellen qua tekengrootte, regelafstand, tekenafstand en kantlijnmarges. Kortom allerlei functies die over het algemeen niet beschikbaar zijn op een reguliere e-bookreader.
Passend Lezen wil met de Elektronische boeken kinderen met een visuele beperking een aanvulling bieden op de huidige collectie om altijd en overal op verschillende manieren te lezen. De titels voor de Elektronische boeken van Bibliotheekservice Passend Lezen komen grotendeels uit de ebookxl collectie van Dedicon, die Bibliotheekservice Passend Lezen heeft overgenomen.  

Hoe lees je Elektronische boeken?

Om de Elektronische boeken te lezen op een tablet of smartphone is er een special app, de Dolphin EasyReader app nodig.  Deze app is gratis en beschikbaar voor iOS en Androïd.
Via de website van Passend Lezen is het mogelijk om boeken te bestellen en vervolgens te lezen via de Dolphin EasyReader app.
Meer informatie op passendlezen.nl/elektronischeboeken.

Lidmaatschap

Toegang hebben tot aangepaste lectuur is van belang voor een hele brede groep mensen die niet op de reguliere manier kan lezen. De dienstverlening voorziet hiermee in verschillende behoeftes voor verschillende leeftijdsgroepen. Jeugdleden met een leesbeperking zijn gratis lid tot hun 18e jaar.

Datum: 4 december 2020
Bron: PassendLezen

Fuse

Dr Sunshine B.V.
Hofplein 20 (Spaces)
3032 AC Rotterdam

Fuse


T 010 226 48 20
info@drsunshine.nl
KvK: 72611707

Dr Sunshine werkt samen met verschillende medische patiëntverenigingen, beroepsverenigingen, stichtingen en medisch specialisten. Dr Sunshine is ontwikkeld door philogirl