Skip to main content

Arthur Notermans treedt toe tot raad van bestuur ETZ

maart 28, 2024

Arthur Notermans (61) stapt per 1 september 2024 over naar het ETZ (Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis) in Tilburg en Waalwijk. Hij vormt daar samen met voorzitter Bart Berden en Julliëtte van Eerd de raad van bestuur. Notermans is op dit moment nog lid raad van bestuur bij zorgconcernEspria.

De nieuwe bestuurder volgt Gerard van Berlo op, die met ingang van 1 juli 2024 stopt als lid raad van bestuur van het ETZ. Na een dienstverband van bijna zeven jaar bij het ETZ heeft Van Berlo besloten met pensioen te gaan.

Arthur Notermans kijkt uit naar zijn start in het ziekenhuis: “De ziekenhuiswereld heeft altijd mijn belangstelling gehouden en ben ik blijven volgen. Deze stap naar het ETZ in combinatie met de uitdaging om ook nog eens nieuwbouw te realiseren, biedt mij op dit moment een unieke mogelijkheid daar zelf een actieve rol in te vervullen”. 


David Voetlink, voorzitter van de raad van toezicht, is verheugd met de toetreding van Arthur Notermans tot de raad van bestuur van het ETZ.: “Arthur heeft een uitstekende staat van dienst en een sterke persoonlijkheid. De raad van toezicht heeft het volste vertrouwen dat Arthur het ETZ verder gaat helpen op de voorliggende dossiers, zoals de nieuwbouw en de stappen die gezet moeten worden in het kader van het Integraal Zorgakkoord”.


Bestuursvoorzitter Bart Berden: “Met Arthur Notermans versterken wij het ETZ met een uiterst veelzijdige en zeer ervaren financieel bestuurder. Hij is bestuurlijk actief geweest in zowel het ziekenhuis als in de VVT en GGZ. Samen met medebestuurder Julliëtte van Eerd kijken wij uit naar de samenwerking”.

Arthur Notermans heeft een uitgebreide staat van dienst in de zorgsector. Hij was eerder onder meer lid raad van bestuur bij Zaans Medisch Centrum in Zaandam en lid raad van bestuur stichting Reinaerde in Utrecht. Verder is Arthur Notermans nu onder meer voorzitter raad van toezicht bij Basalt, expertisecentrum voor revalidatiezorg en lid raad van commissarissen bij zorginstelling Stichting Landzijde.

Bron: www.etz.nl

Datum: 28 maart 2024

Meer nieuws