Beurs ZieZo-online voor blinden en slechtzienden

mei 20, 2021

In Nederland zijn ongeveer 300.000 mensen blind of slechtziend. Het invullen van je leven met een visuele beperking kan een zoektocht zijn. De ZieZo-beurs is al jaren dé plek waar organisaties gerelateerd aan low-vision zich presenteren. Bezoekers maken kennis met een uitgebreid aanbod aan hulpmiddelen, patiëntenverenigingen, belangenverenigingen, diensten en zorgorganisaties rondom wonen. Dit jaar vindt op zaterdag 12 juni een bijzondere editie van de ZieZo-beurs plaats: ZieZo-online.

Na de drukbezochte editie in 2019 was het stil in maart 2020: de ZieZo-beurs kon voor het eerst in jaren niet georganiseerd worden in verband met de coronamaatregelen. Vereniging ZieZo wilde voorkomen dat blinden en slechtzienden, hun familie, vrienden, begeleiders of andere professionals, de beurs nog een jaar moesten missen en zag in ZieZo-online een goed alternatief. 

Net als andere jaren is er een beursvloer – deze is tijdens ZieZo-online vanzelfsprekend digitaal. Bezoekers kunnen chatten met standhouders en online producten bij hen kopen. Daarnaast zijn er online presentaties en workshops en is er een plenair programma. De standhouders zijn onder andere organisaties met een uitgebreid aanbod aan hulpmiddelen, patiëntenverenigingen, belangenverenigingen, diensten en zorgorganisaties rondom wonen.

De deelnemende organisatie bieden samen meer dan 40 workshops verspreid over de zaterdag. Dit zijn onder andere workshops en presentaties door Oogvereniging, Lexima Reinecker Vision, Bartiméus, Orcam, Babbage, Komt het zien, Koninklijke Visio, BlindMobility, Slechtziend.nl, Solutions Radio en Bibliotheekservice Passend lezen.  De beurs vindt plaats tussen 9.45 – 16.00 uur op zaterdag 12 juni 2021. Inschrijven voor deelname als bezoeker is gratis. Opgeven kan via www.ziezo.org. Daar is ook een compleet overzicht van standhouders te vinden.

Bronnen: Slechtziend, Ziezo
Datum: 20 mei 2021

Meer nieuws


Fuse

Dr Sunshine B.V.
Elevatorhuis
Parklaan 8
3016 BB Rotterdam


T 010 223 94 38
info@drsunshine.nl
KvK: 72611707

Dr Sunshine werkt samen met verschillende medische patiëntverenigingen, beroepsverenigingen, stichtingen en medisch specialisten. Dr Sunshine is ontwikkeld door philogirl