Bloeddrukcontroles en leefstijladvies op afstand vanuit het Maasstad Ziekenhuis

juli 16, 2021

Na het succesvol op afstand controleren van patiënten die met het coronavirus in het Maasstad Ziekenhuis hebben gelegen, breidt het ziekenhuis thuismonitoring in de zorg voor patiënten verder uit. Patiënten die voor een (acute) hoge bloeddruk worden behandeld in het Maasstad Ziekenhuis, kunnen steeds vaker thuis zelf hun bloeddruk meten en via een app ter controle doorgeven aan het ziekenhuis. Dit scheelt bezoeken aan het ziekenhuis en zorgt ervoor dat de patiënten ook bewust met hun bloeddruk bezig zijn.

Een te hoge bloeddruk, ook wel hypertensie genoemd, is niet goed voor hart- en bloedvaten. Daarom is het belangrijk om de bloeddruk goed te controleren. Dit kan in het ziekenhuis, maar uit onderzoek is gebleken dat het nog beter is om de bloeddruk onder normale leefomstandigheden te meten. “De bloeddruk is in de thuissituatie het meest representatief. Daarom zet het Maasstad Ziekenhuis nu de Luscii app in die de metingen die thuis worden gedaan, doorgeeft aan de afdeling Interne Geneeskunde”, zegt Stephanie de Koning, verpleegkundig specialist in het Maasstad Ziekenhuis. “Hierdoor hoeven onze patiënten minder vaak naar het ziekenhuis te komen én kunnen wij eerder ingrijpen als dat nodig is.”

Lees hier verder

Bron: Maasstad Ziekenhuis
Datum: 13 juli 2021

Meer nieuws


Fuse

Dr Sunshine B.V.
Elevatorhuis
Parklaan 8
3016 BB Rotterdam


T 010 223 94 38
info@drsunshine.nl
KvK: 72611707

Dr Sunshine werkt samen met verschillende medische patiëntverenigingen, beroepsverenigingen, stichtingen en medisch specialisten. Dr Sunshine is ontwikkeld door philogirl