Skip to main content

Blue Light Ride: blauw verlichte stoet voertuigen brengt woensdag 13 december bezoek aan VieCuri

december 5, 2023

Ziek zijn heeft een enorme impact op iemand zijn leven. Om mensen die zorg nodig hebben in de donkere dagen voor kerst letterlijk in het licht te zetten, wordt de Blue Light Ride georganiseerd. Speciaal voor zieke kinderen, mensen met een beperking en (eenzame) ouderen. Op woensdag 13 december 2023 rijdt een groot aantal hulpverleningsvoertuigen een mooie route. Hierbij passeert men verschillende zorginstellingen om de bewoners te laten genieten van de blauw verlichte stoet. Uiteindelijk rijdt men naar het eindpunt: ziekenhuis VieCuri.

Een groot aantal voertuigen neemt deel. Denk aan de ambulance, politie, brandweer, ProRail, Provincie en Rijkswaterstaat. Allemaal voertuigen met blauw zwaailicht, die niets liever willen dan mensen die ziek zijn dat even te laten vergeten.

Nieuw tijdens de Blue Light Ride 2023

We vieren dit jaar de 2e editie van de Blue Light Ride. Net als vorig jaar rijden er zo’n 100 voertuigen mee. Nieuw is dat er mogelijk ook boten met blauw zwaailicht meevaren. Dit is onder voorbehoud van o.a. de stand van de Maas. Maar het kan dus zomaar een editie worden waarbij er blauw zwaailicht vanaf het land en het water is te zien! Een ander nieuwtje is dat de Molenbossenflats in Venlo in blauw licht worden gezet. De Kinderafdeling van VieCuri heeft de Maas én de flats als uitzicht, dus dat wordt ongetwijfeld een mooi schouwspel.

Een warme groet

De hulpdiensten die deze actie organiseren, doen dit in hun vrije tijd. Alle inzet die nodig is, is gesponsord. Hiermee willen de Noord-Limburgse hulpdiensten een warme groet brengen aan degenen die het tijdens deze donkere dagen extra kunnen gebruiken. De normale hulpverlening gaat gewoon door en heeft geen hinder van deze actie. De Blue Light Ride is een initiatief van Ambulancezorg Limburg, Politie basiseenheid Horst Peel en Maas, Veiligheidsregio Limburg-Noord en VieCuri Medisch Centrum. 

Zwaaien langs de route

Op woensdag 13 december 2023, rond 16.00 uur, start men in Reuver. Via een aantal zorginstellingen op de route rijden ze naar VieCuri Venlo. Kom gerust een kijkje nemen en zwaaien langs de route. De beste plekken hiervoor zijn de Markt in Reuver, Markt Belfeld en Markt Tegelen. De totale route bekijk je op www.viecuri.nl. In verband met de privacy van de patiënten vragen we je niet te komen kijken bij eindpunt VieCuri (aankomst rond 17.15u).

Datum: 5 december 2023

Bron: https://www.viecuri.nl/

Meer nieuws