Skip to main content

Boeken Leven met macula-degeneratie en Het oog wil ook wat ook in gesproken vorm en braille beschikbaar

juni 8, 2022

Den Haag – 7 juni 2022 – De twee verschenen boeken in het kader van de Maand van de Macula zijn vanaf nu ook beschikbaar bij Passend Lezen, de bibliotheek voor mensen met een leesbeperking. Door het beschikbaar stellen van de titels in gesproken vorm en braille, worden de ervaringsverhalen en tips toegankelijk voor iedereen die moeite heeft met lezen door bijvoorbeeld slechter zicht. 

Klanten van Passend Lezen kunnen de boeken beluisteren via de app, via de website of een speciaal (voor)leesapparaat. Daarnaast zijn de titels ook in braille te bestellen. In Leven met macula-degeneratie komen verschillende leden van de MaculaVereniging aan het woord over hun ervaringen en wordt uitleg gegeven over de verschillende vormen van macula-degeneratie. Het inspiratieboek Het Oog wil ook wat bevat recepten bedacht door gerenommeerde koks op basis van oogvriendelijke voedingsmiddelen. 

Klik hier om het boek ‘Leven met macula-degeneratie’ te bestellen in gesproken vorm of braille.

Klik hier om het boek ‘Het oog wil ook wat’ te bestellen in gesproken vorm of braille.

Over de maand van de Macula

Onder het mom van ‘In het hart, uit het zicht’ staat de gehele maand juni in het teken van een grootschalige campagne: de Maand van de Macula. Met deze speciale maand hoopt de MaculaVereniging aandacht te vragen en bewustwording te creëren voor de oogaandoening. Op het programma staan o.a. een Macula Symposium voor zorgprofessionals, huisartsen en zestigplussers (10 juni) en een Macula-dag (24 juni) voor leden van de MaculaVereniging, hun familieleden en betrokkenen, mensen met netvliesaandoeningen en opnieuw zorgprofessionals en huisartsen. Passend Lezen is ook aanwezig op de Macula-dag. Meer informatie over het programma en inschrijven via maculavereniging.nl.

Bron: Passend Lezen

Datum: 8 juni 2022

Meer nieuws