Skip to main content

Brabants Boek Present Zo hoog de zon stond in gesproken vorm en braille beschikbaar

september 6, 2022

Voor het tweede jaar op rij is het Brabants Boek Present ook beschikbaar voor mensen met een leesbeperking. De gesproken versie van Zo hoog de zon stond is door auteur Simone Atangana Bekono zelf ingesproken. Daarnaast is Zo hoog de zon stond ook te lezen in braille.

Met de toevoeging van Zo hoog de zon stond aan de collectie van Passend Lezen worden, naast landelijke, ook regionale literaire acties toegankelijk gemaakt. De stap naar inclusieve leesclubs is hiermee dichterbij, omdat ook lezers van brailleboeken en gesproken boeken in staat gesteld worden om deel te nemen aan literaire activiteiten. Het Brabants Boek Present Zo hoog de zon stond van Simone Atangana Bekono is een aanvulling op de collectie van Passend Lezen die reeds bestaat uit onder andere 87.000 gesproken boeken en ruim 20.000 brailleboeken. Deze collectie is beschikbaar voor iedereen met een leesbeperking zoals mensen die blind of slechtziend zijn, dyslexie hebben of te maken hebben met een fysieke of cognitieve beperking.

Over het Brabants Boek Present

Het Brabants Boek Present is een initiatief van het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant en literair productiehuis Tilt en bouwen met dit present door aan een literaire traditie in de provincie. Elk jaar krijgt een Brabantse literaire topauteur de opdracht een novelle te schrijven.

Passend Lezen

Bibliotheekservice Passend Lezen is de bibliotheek voor mensen met een leesbeperking en biedt onder andere boeken, kranten en tijdschriften in aangepaste leesvormen. Als stichting stelt Passend Lezen zich ten doel om mensen met een leesbeperking toegang te geven tot de wereld van kennis en cultuur om zo de persoonlijke ontplooiing van mensen met een leesbeperking te stimuleren en hun positie in de samenleving te verbeteren. Passend Lezen is een onderdeel van het stelsel van openbare bibliotheken.

Bron: Passend lezen

Datum: 6 september 2022

Meer nieuws