Skip to main content

Dankzij BioCheck kan Kevin eindelijk fulltime werken

juni 6, 2023

“Ik doe nu dingen waarop ik niet meer durfde te hopen“

Na acht jaar van vruchteloze onderzoeken in het ziekenhuis zette Kevin Wien (29) dankzij BioCheck stappen waarop hij niet meer durfde te hopen. Hij werkt voor het eerst fulltime en maakt nieuwe vrienden. 

De uitdaging

Vage klachten. Daarmee kreeg Kevin een jaar of tien geleden te maken. De Rotterdammer was gestopt met zijn studie informatica en werkte – om de tijd tot zijn nieuwe studie te overbruggen – een half jaar als postbezorger. Tot hij ineens zijn hart voelde kloppen in zijn keel en met een hoge bloeddruk te maken kreeg. Ondanks tien, elf uur nachtrust moest hij ’s middags een dutje doen om bij te tanken. “Ik had totaal geen energie. Mijn overgewicht hielp daarmee niet mee,” zegt Kevin. “Mijn wereldje werd steeds kleiner. Ik kwam de deur bijna niet uit en vriendschappen verwaterden.”

Al snel kwamen er emotionele klachten bij. Kevin was prikkelbaar en moest vanuit het niets huilen om de kleinste dingen. Werken ging niet meer. De nieuwe studie kwam er ook niet van. Geen enkele zorgverlener kreeg echt de vinger achter de oorzaak. Een psycholoog stelde de diagnose autisme. Onterecht, bleek later uit uitgebreider psychologisch onderzoek in het Erasmus MC. In het ziekenhuis werd bij lichamelijke onderzoeken juist geconstateerd dat zijn testosteronspiegel te laag was. “Met medicijnen kreeg ik dat onder controle, waardoor ik langzaam meer energie kreeg. Ik kon weer een paar uur in de week werken. Maar het kwartje viel pas echt toen ik het aanbod van BioCheck zag.”

De oplossing

Normaal leest Kevin zeker niet alle nieuwsbrieven die hij per e-mail krijgt. Maar omdat hij net was overgestapt naar zorgverzekeraar VGZ – en omdat hij nog altijd zoekende was naar dé oplossing voor zijn klachten – opende hij de nieuwsbrief van VGZ in de zomer van 2021 wél. “Daarin werd gewezen op het Biocheck-VGZ E-health programma,” vertelt Kevin. “Er stonden dingen in als: Wil je meer energie overhouden aan het einde van de dag?, Voel je je opgejaagd en gestrest gedurende de dag? en Wil je aan je fitheid werken, maar weet je niet waar je moet beginnen? Nou, het leek wel of die tekst speciaal voor mij geschreven was! Toen realiseerde ik me ook pas echt dat ik in al die jaren hoogstwaarschijnlijk met burn-out gerelateerde klachten had gekampt.” 

Kevin meldde zich aan en voerde een week later een intakegesprek met coach Jamie. “We hebben uitgebreid gepraat over mijn klachten en mijn voornaamste doel: meer energie krijgen, zodat ik meer kon gaan werken en andere leuke dingen kon doen. Jamie vertelde me algemene dingen over de werking van het menselijk lichaam, energie en verbranding, voeding, beweging en slaap. Dat was erg verhelderend. Ook ben ik direct zelf aan de slag gegaan met mijn ademhaling en beweging, op basis van de hartslagmetingen die ik elke ochtend deed. Ik heb me vanaf het begin helemaal gecommitteerd aan het programma. Daarbij werd ik online gecoacht door Jamie, die – simpelweg door met me praten – een halve psycholoog voor me is geweest.”

Lees meer op de website van BioCheck: https://www.biocheck.nl/knowledgebase/dankzij-biocheck-kan-kevin-eindelijk-fulltime-werken/

Datum: 6 juni 2023

Foto copyright BioCheck: Kevin Wien

Meer nieuws