DB-connect lanceert laagdrempelige e-learning over doofblindheid

april 23, 2021

Afbeelding met tekst, illustratie

Automatisch gegenereerde beschrijving

DB-connect heeft een e-learning ontwikkeld over doofblindheid met de titel Als ogen én oren het niet goed doen, wat doe je dan? De e-learning is bedoeld voor iedereen die nog niet bekend is met doofblindheid en te maken heeft of krijgt met mensen uit deze doelgroep.

DB-connect is het landelijk informatiepunt voor vragen over beperkt zijn in horen én zien (doofblindheid). Het is een samenwerking tussen Bartiméus, GGMD, Kalorama, Kentalis en Visio.

Als ogen én oren het niet goed doen, wat doe je dan?

Aan de hand van basistheorie, filmpjes en vragen krijgt men inzicht in hoe divers de doelgroep met doofblindheid is en wat doofblindheid betekent in het dagelijks leven.
In het eerste deel wordt uitgelegd wat doofblindheid is en de gebieden waarop iemand met doofblindheid problemen kan ervaren; zoals participatie, zelfredzaamheid, psychisch welbevinden en energiehuishouding.
Het tweede deel geeft een inkijkje in het leven van drie personen: iemand met aangeboren doofblindheid, iemand met verworven doofblindheid en iemand met ouderdomsdoofblindheid. Hoe gaan zij met doofblindheid om?
Ook worden handvatten gegeven hoe men kan omgaan met mensen met doofblindheid, rekening kan houden met de beperkingen die zij ervaren en hoe men elkaar beter kan leren begrijpen.

Beginnen maar…

Via deze link komt men via de website van DB-connect bij de e-learning Als ogen én oren het niet goed doen, wat doe je dan?
Aan het doorlopen van de e-learning, die 45 minuten duurt, zijn geen kosten verbonden. De samenwerkende organisaties binnen DB-connect zetten deze e-learning in binnen hun professionaliseringsaanbod.

Reacties

Enkele opmerkingen van mensen die de e-learning als pilot hebben doorlopen:
‘Duidelijke uitleg. Verhelderende foto’s en filmpjes. Mooie lay-out. Ik ga deze e-learning zeker aanraden aan mijn collega’s.’

Meer informatie

Voor meer informatie: neem contact op met DB-connect: https://dbconnect.info, contact@dbconnect.info, tel. 085-0654590 (werkdagen tussen 10 en 12 uur) of met Iris Stekelenburg, communicatieadviseur DB-connect, tel. 06 51 18 45 73, info@abcredactie.nl Volg DB-connect ook op facebook, linkedin en instagram.

Bron: DB-Connect

Datum: 23 april 2021

Meer nieuws


Lancering nieuwe mobile learning tool

juni 18, 2021
Makkelijker en effectiever kennis delen met een nieuwe leerinnovatie: WisbitsLeren wordt leuker en toegankelijker: kleine brokjes kennis delen in uiteenlopende vormenGeen externe ontwikkelaar meer nodig: Wisbits geeft de autonomie terug aan de ondernemer  Op 17 juni 2021 is tijdens het virtuele Rotterdamse LSH010 innovatieontbijt de leerinnovatie Wisbits met een feestelijke aankondiging gelanceerd. Hoe vang je de schat aan kennis […]

One in 100 deaths is by suicide

juni 18, 2021
WHO guidance to help the world reach the target of reducing suicide rate by one-third by 2030 Suicide remains one of the leading causes of death worldwide, according to WHO’s latest estimates, published today in “Suicide worldwide in 2019”.  Every year, more people die as a result of suicide than HIV, malaria or breast cancer – […]

Oogvereniging richt steunpunt op voor nieuwkomers met een visuele beperking

juni 17, 2021
Utrecht, 17 juni 2021 – In een gammele boot de oversteek maken naar Europa, in een vreemd land een hondsmoeilijke taal leren: vluchten is voor iedereen een overlevingsslag, en al helemaal voor vluchtelingen met een visuele beperking. Op 20 juni, de Internationale Dag van de Vluchteling, lanceert de Oogvereniging een speciaal steunpunt.  “Voor nieuwkomers met […]

Fuse

Dr Sunshine B.V.
Elevatorhuis
Parklaan 8
3016 BB Rotterdam


T 010 223 94 38
info@drsunshine.nl
KvK: 72611707

Dr Sunshine werkt samen met verschillende medische patiëntverenigingen, beroepsverenigingen, stichtingen en medisch specialisten. Dr Sunshine is ontwikkeld door philogirl