Skip to main content

DB-connect lanceert laagdrempelige e-learning over doofblindheid

april 23, 2021

Afbeelding met tekst, illustratie

Automatisch gegenereerde beschrijving

DB-connect heeft een e-learning ontwikkeld over doofblindheid met de titel Als ogen én oren het niet goed doen, wat doe je dan? De e-learning is bedoeld voor iedereen die nog niet bekend is met doofblindheid en te maken heeft of krijgt met mensen uit deze doelgroep.

DB-connect is het landelijk informatiepunt voor vragen over beperkt zijn in horen én zien (doofblindheid). Het is een samenwerking tussen Bartiméus, GGMD, Kalorama, Kentalis en Visio.

Als ogen én oren het niet goed doen, wat doe je dan?

Aan de hand van basistheorie, filmpjes en vragen krijgt men inzicht in hoe divers de doelgroep met doofblindheid is en wat doofblindheid betekent in het dagelijks leven.
In het eerste deel wordt uitgelegd wat doofblindheid is en de gebieden waarop iemand met doofblindheid problemen kan ervaren; zoals participatie, zelfredzaamheid, psychisch welbevinden en energiehuishouding.
Het tweede deel geeft een inkijkje in het leven van drie personen: iemand met aangeboren doofblindheid, iemand met verworven doofblindheid en iemand met ouderdomsdoofblindheid. Hoe gaan zij met doofblindheid om?
Ook worden handvatten gegeven hoe men kan omgaan met mensen met doofblindheid, rekening kan houden met de beperkingen die zij ervaren en hoe men elkaar beter kan leren begrijpen.

Beginnen maar…

Via deze link komt men via de website van DB-connect bij de e-learning Als ogen én oren het niet goed doen, wat doe je dan?
Aan het doorlopen van de e-learning, die 45 minuten duurt, zijn geen kosten verbonden. De samenwerkende organisaties binnen DB-connect zetten deze e-learning in binnen hun professionaliseringsaanbod.

Reacties

Enkele opmerkingen van mensen die de e-learning als pilot hebben doorlopen:
‘Duidelijke uitleg. Verhelderende foto’s en filmpjes. Mooie lay-out. Ik ga deze e-learning zeker aanraden aan mijn collega’s.’

Meer informatie

Voor meer informatie: neem contact op met DB-connect: https://dbconnect.info, contact@dbconnect.info, tel. 085-0654590 (werkdagen tussen 10 en 12 uur) of met Iris Stekelenburg, communicatieadviseur DB-connect, tel. 06 51 18 45 73, info@abcredactie.nl Volg DB-connect ook op facebook, linkedin en instagram.

Bron: DB-Connect

Datum: 23 april 2021

Meer nieuws