De 10 duizendste covid-patient op IC

maart 30, 2021

Ruim een jaar na het eerste geval van corona wordt vandaag de 10 duizendste covid-patiënt opgenomen op een Nederlandse IC. Het gemiddeld aantal covid opnames per dag is momenteel  55. Dit blijkt uit de Nationale Intensive Care Evaluatie (NICE) een landelijke registratie van alle Nederlandse IC-data. Deze trieste mijlpaal geeft ook aan hoe groot de inspanning van de Nederlandse IC’s het afgelopen jaar is geweest.

Overleving

De gemiddelde leeftijd van deze 10 duizend patiënten ligt rond de 63 jaar. Ongeveer een derde is jonger dan 60 jaar. En iets meer dan 10% is jonger dan 50 jaar. Iets meer dan 70 procent is man en de gemiddelde BMI is ongeveer 29. Van deze 10 duizend IC patiënten zijn er tot op vandaag 2732 overleden. Dongelmans: ”Het is goed om te realiseren dat de kans op overleving sterk daalt met het oplopen van de leeftijd. Van de patiënten tussen 65-70 jaar overleeft 65 procent. In de groep tussen 80-85 jaar overlijdt meer dan 65 procent.”

Over NICE 

De Nationale Intensive Care Evaluatie (NICE) verzorgt de registratie van alle data van IC-afdelingen. De afdeling Klinische Informatiekunde van Amsterdam UMC verzamelt, verwerkt en analyseert deze data. Het belangrijkste doel van NICE is het monitoren en verbeteren van de kwaliteit van IC-zorg. NICE faciliteert op verzoek van VWS en het RIVM de registratie van covid-19 patiënten op de Nederlandse intensive care afdelingen. Het RIVM heeft veelvuldig gebruik gemaakt van NICE-getallen voor scenario’s om te laten zien hoe de bezetting zich ontwikkelt afhankelijk van de coronamaatregelen. Ook zijn op deze manier de effecten van de maatregelen gemonitord.

Bron: Stichting nice, AMC
Datum: 30 maart 2021


Fuse

Dr Sunshine B.V.
Elevatorhuis
Parklaan 8
3016 BB Rotterdam


T 010 223 94 38
info@drsunshine.nl
KvK: 72611707

Dr Sunshine werkt samen met verschillende medische patiëntverenigingen, beroepsverenigingen, stichtingen en medisch specialisten. Dr Sunshine is ontwikkeld door philogirl

Scroll Up