Skip to main content

De Rotterdam Lezing 2019: Overgewicht

mei 15, 2019

Dinsdag 21 mei aanstaande organiseert de Erasmus Universiteit Rotterdam de 17e editie van de Rotterdam Lezing in Arminius Debat- en evenementenlocatie. Liesbeth van Rossum, internist- endocrinologist en professor aan het Erasmus MC buigt zich tijdens deze editie over het onderwerp ‘overgewicht’.

Het landelijk percentage van mensen met overgewicht en obesitas groeit. In Rotterdam ligt dit percentage zelfs nog hoger dan gemiddeld. De Rotterdam Lezing van dit jaar schijnt nieuw licht op het gevaar én belang van ons lichaamsvet. Alle feiten en fabels over voeding, vetverbranding en verborgen dikmakers komen aan bod!

Sven de Langen, wethouder van Volksgezondheid, Zorg, Ouderen en Sport in Rotterdam, en drs. Kristel Baele, voorzitter van College van Bestuur van de Erasmus Universiteit Rotterdam, openen gezamenlijk de lezing. Na afloop is er ruimte voor debat.

Doe de Health APK!

Tijdens de Rotterdam Lezing krijgen bezoekers de mogelijkheid hun gezondheid te laten checken bij het FitFestival! Een leuke manier om erachter te komen hoe het ervoor staat met je bloeddruk, buikomvang, fitheid en vitaliteit.

Wil je meer informatie of de Rotterdam Lezing bijwonen? Klik dan hier!

Meer nieuws