Draag een eclipsbril tijdens de zonsverduistering

juni 7, 2021

Amsterdam, 7 juni 2021 – Op donderdag 10 juni vindt er een zonsverduistering plaats. Ook in Nederland kunnen we deze gedeeltelijk waarnemen. Het onbeschermd kijken naar een zonsverduistering kan echter ernstige schade aan je ogen veroorzaken. Maatbril voert daarom een informatieve campagne over de zonsverduistering. Tevens zijn er nog 15 gratis eclipsbrillen aan te vragen specifiek voor mensen met een unieke gezichtsvorm. Met deze actie wil Maatbril haar “Maatjes” op een speelse en educatieve manier informeren over de zonsverduistering en het belang van het goed beschermen van je ogen.

Waarom is het belangrijk om je ogen te beschermen tijdens de zonsverduistering?

Het is erg gevaarlijk om naar de zonsverduistering te kijken zonder je ogen te beschermen. Kinderoogarts Tjeerd de Faber: “Het dragen van een eclipsbril tijdens het kijken naar de zonsverduistering is zeer belangrijk. Doordat de ogen van kinderen nog niet volledig ontwikkeld zijn en minder pigmenten bevatten, zijn ze zeer gevoelig voor zonlicht. De straling uit het zonlicht kan namelijk acute verblinding veroorzaken en de ogen ernstig beschadigen. Uiteraard is het ook voor volwassenen belangrijk om niet naar de zonsverduistering te kijken zonder eclipsbril.”

Bewustwording en bescherming

Maatbril ontwikkelt brilmonturen op maat voor unieke gezichtsvormen. Zo hebben kinderen met het syndroom van Down vaak een lagere neusbrug, waardoor een standaardbril vaak van de neus afglijdt. Ook voor mensen met een craniofaciale aandoening (een (aangeboren) aandoening in het gezicht) of dragers van een gehoorapparaat kan het soms lastig zijn om een goed passende bril te vinden. Een passende bril op maat kan daarom een uitkomst zijn voor kinderen bij wie een standaardbril niet comfortabel zit.

Mede-oprichter van Maatbril, Pieter Jonckheer: “Voor kinderen is goed zicht van belang voor een goede ontwikkeling. Daarom is het belangrijk dat zij al op jonge leeftijd bewust leren omgaan met de gezondheid van hun ogen. Om bewustwording te creëren bieden wij onze cliënten deze informatie aan. Op deze manier kunnen zij leren hoe zij hun ogen tegen de zon kunnen beschermen. Tegelijkertijd maken zij waarschijnlijk hun eerste zonsverduistering mee en maken zij voor het eerst kennis met een eclipsbril. Een bijzonder, leuk en leerzaam moment voor kinderen en hun ouders en/of verzorgers!”

De informatie is te vinden via de website, klik hier voor meer informatie.

Bron: Maatbril
Datum: 7 juni 2021

Meer nieuws


Fuse

Dr Sunshine B.V.
Elevatorhuis
Parklaan 8
3016 BB Rotterdam


T 010 223 94 38
info@drsunshine.nl
KvK: 72611707

Dr Sunshine werkt samen met verschillende medische patiëntverenigingen, beroepsverenigingen, stichtingen en medisch specialisten. Dr Sunshine is ontwikkeld door philogirl