Duizenden gescheiden ouders zijn zich bewust geworden van de impact van scheiden op hun kinderen

Duizenden gescheiden ouders zijn zich bewust geworden van de impact van scheiden op hun kinderen

Isa (18) las afgelopen zondag aan duizenden mensen in de Ziggo Dome een bijzondere brief aan (gescheiden) ouders voor tijdens het Superrelatie Weekend van 365 Dagen Succesvol. In deze brief -gericht aan gescheiden ouders- staat wat veel van de 70.000 thuiswonende kinderen die jaarlijks te horen krijgen dat hun ouders gaan scheiden, denken en voelen. “Ze liep het podium op en ze kwam binnen… recht in ons hart gelopen”, aldus één van de bezoekers.

Villa Pinedo staat voor gelukkigere kinderen

‘Kinderen van gescheiden ouders zijn even gelukkig als kinderen uit intacte gezinnen’, dat wil Villa Pinedo bereiken door onder andere de open brief –die inmiddels al meer dan 250.000 keer gedownload is van de Villa Pinedo website- te delen met de wereld. Deze brief is geschreven door de Villa Pinedo jongeren, die allemaal gescheiden ouders hebben, en heeft als doel om ouders mee te nemen in de belevingswereld van kinderen van gescheiden ouders. Hierdoor kunnen zij meer gaan kijken door de ogen van een kind en hiernaar handelen. Kinderen geven de brief aan hun ouders, de brief wordt toegevoegd aan het ouderschapsplan, wordt voorgelezen tijdens een rechtszaak tussen ouders en werd afgelopen weekend voorgelezen in een overvolle Ziggo Dome.

Meer dan de helft van de nu volwassen kinderen kijkt ontevreden terug op de scheiding van hun ouders

Dat Villa Pinedo nog veel winst kan behalen, blijkt uit landelijk onderzoek van de vFAS (de Nederlandse vereniging van Familie- en erfrecht Advocaten Scheidingsmediators) dat gisteren is gepubliceerd. Meer dan de helft van de nu volwassen kinderen zegt dat zij ontevreden tot zeer ontevreden terugkijkt op de scheiding van hun ouders. Om zoveel mogelijk ouders bewust te maken deelt Villa Pinedo op vrijdag 14 september, Dag van de Scheiding, bovenstaande video van Isa die de brief voorleest aan gescheiden ouders.

De verantwoordelijkheid van de scheiding bij de ouders neerleggen

Villa Pinedo maakt ouders bewust van de gevoelens en ervaringen die kinderen rondom een scheiding hebben. Om alle ouders de kans te geven op een manier te communiceren waarbij hun kind centraal staat, geven zij op de Dag van de Scheiding (14 september) gratis de training ’Communicatie’ aan alle gescheiden ouders van Nederland. Met behulp van deze training leren ouders hoe ze respectvol kunnen communiceren en hoe zij hun kind(eren) centraal stellen. Zodat de verantwoordelijkheid daar komt te liggen waar hij hoort: bij de ouders. Lees de open brief: ‘Aan alle gescheiden ouders‘. Bron: Villa Pinedo Datum: 13 september 2018
Fuse

Dr Sunshine B.V.
Hofplein 20 (Spaces)
3032 AC Rotterdam

Fuse


T 010 226 48 20
info@drsunshine.nl
KvK: 72611707

Dr Sunshine werkt samen met verschillende medische patiëntverenigingen, beroepsverenigingen, stichtingen en medisch specialisten. Dr Sunshine is ontwikkeld door philogirl