Skip to main content

Dutch Sport Tech Fund investeert in wielrenapp Link My Ride

augustus 9, 2022

Dutch Sport Tech Fund, investeert in Link My Ride, een app die het voor wielrenners en wielrenclubs makkelijker wil maken om groepsritten te organiseren. Een van de oprichters van het bedrijf is Tom Pidcock, winnaar van een etappe uit de recente Tour de France. Dutch Sport Tech Fund is het enige fonds in Nederland dat zich exclusief richt op sporttechnologie start- en scale-ups.

Synergie tussen deelnemingen

De andere oprichter (en CEO) van Link My Ride is Jacques Sauavagnargues, voormalig teamgenoot van Pidcock. Sauavagnargues: “We zijn blij met de steun van Dutch Sport Tech Fund. Hun vertrouwen, kennis en netwerk steunt ons in onze missie om fietsers overal ter wereld eenvoudiger en handiger met elkaar te verbinden. Daarbij zien we veel synergieën met andere startups binnen het portfolio van Dutch Sport Tech Fund, wat er hopelijk voor zorgt dat Link My Ride en de andere startups nog sneller kunnen groeien.”

Alexander Janssen, CEO van het Dutch Sport Tech Fund: “Als sporttechfonds willen we graag onderdeel zijn van de wielrenmarkt en -community. Link My Ride viel ons al snel op, omdat het een slim businessmodel heeft, een jong en ambitieus team en een coole app. Het bedrijf zet zich daarnaast in voor goede doelen, zoals Qhubeka, dat fietsen schenkt aan Afrika. Ook weet het bedrijf invloedrijke wielrenners aan zich te binden, zoals Ryan Gibbons. Om nog maar te zwijgen over de founders; medeoprichter Tom Pidcock won recent de iconische Alpe d’Huez-etappe van de Tour de France.”

Fietsen als sociale sport

Link My Ride wil het organiseren van groepsritten eenvoudiger maken, zowel voor wielrenclubs als individuele wielrenners. In de app vinden wielrenners gemakkelijk ritten binnen hun community en kunnen ze aanhaken bij ritten die passen bij hun ervaring, ambitie en locatie. Het bedrijf hoopt marktleider te worden in de zogenoemde ‘pre-ride’, dat is ‘de ervaring voor de rit’. Link My Ride hoopt net zo groot en impactvol te worden als de populaire sportapp Strava, dat inmiddels over zo’n honderd miljoen gebruikers beschikt.

De app van Link My Ride wordt later dit jaar gelanceerd, mede dankzij steun van Dutch Sport Tech Fund.

Over Dutch Sport Tech Fund

Dutch Sport Tech Fund wil een positieve bijdrage leveren aan sport en vitaliteit, door te investeren in de juiste sport-, technologie- en databedrijven. De sporttechnologiemarkt vertegenwoordigt in 2030 een waarde van 50 miljard dollar. Dutch Sport Tech Fund is het eerste fonds dat zich exclusief op deze markt richt. Zie voor meer informatie: dutchsporttechfund.nl

Bron: Dutch Sport Tech Fund

Datum: 9 augustus 2022

Meer nieuws