Skip to main content

Een 30-voudige toename van het aantal mazelengevallen in 2023 in de WHO European Region rechtvaardigt dringende maatregelen.

februari 6, 2024


De WHO European Region ervaart een verontrustende stijging van mazelengevallen. Tussen januari en oktober 2023 werden meer dan 30.000 gevallen van mazelen gemeld door 40 van de 53 lidstaten van de regio. In vergelijking met de 941 gevallen die in heel 2022 werden gemeld, vertegenwoordigt dit een stijging van meer dan 30 keer. De toename van gevallen is de afgelopen maanden versneld, en deze trend zal naar verwachting voortzetten als er geen dringende maatregelen worden genomen in de hele regio om verdere verspreiding te voorkomen.

” We hebben in de regio niet alleen een toename van 30 keer gezien in mazelengevallen, maar ook bijna 21.000 ziekenhuisopnames en 5 sterfgevallen als gevolg van mazelen. Dit baart zorgen”, legde Dr. Hans Henri P. Kluge, WHO Regionaal Directeur voor Europa, uit. “Vaccinatie is de enige manier om kinderen te beschermen tegen deze potentieel gevaarlijke ziekte. Dringende vaccinatie-inspanningen zijn nodig om de overdracht te stoppen en verdere verspreiding te voorkomen. Het is van vitaal belang dat alle landen klaar zijn om mazelenuitbraken snel te detecteren en er tijdig op te reageren, omdat dit de vooruitgang naar eliminatie van mazelen in gevaar zou kunnen brengen.”

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Datum: 6 februari 2024

Bron: who.int

Meer nieuws