Een kijkje in het leven van medische specialisten in RTL4’s ‘Topdokters’

Een kijkje in het leven van medische specialisten in RTL4’s ‘Topdokters’

In het nieuwe RTL4-programma ‘Topdokters’ komt het leven van 8 topspecialisten uit Nederlandse ziekenhuizen onder de loep te liggen. Deze 8-delige serie laat zien hoe artsen hun hart en ziel inzetten voor hun patiënten. Hoe ziet een dag in het leven van een dokter eruit? Wat maken ze allemaal mee? En kunnen ze dat wel loslaten bij thuiskomst? Alles komt ter sprake.

Niet voor iedereen weggelegd

Zo hebben we in de eerste aflevering gezien hoe neuroloog Wilco Peul van het LUMC in Leiden vertelde over de zware emotionele belasting die het vak met zich meebrengt. Hij moest hij onlangs de operatie van een patiënt met een wervelkolomtumor onderbreken, omdat een klein meisje een zwaar ongeluk had gehad. Het meisje overleed op de operatietafel, en het was zijn taak om dat aan de ouders mee te delen. Om vervolgens weer terug te gaan naar de eerste operatie. “Als je daar niet tegen kunt, houd je dit vak niet vol.”

Moeilijk los te laten

Ook delen de artsen hoe hun vak hun privéleven beïnvloedt. Zo nemen ze allemaal hun patiënten in gedachten mee naar huis. Zo ook Sonja Scholten van Brandwondencentrum Groningen. Zij vertelde over een jongetje dat jaren geleden is opgenomen met ernstige brandwonden in zijn gezicht. Hij heeft al vele operaties ondergaan. Ze vecht tegen haar tranen als ze vertelt hoe verdrietig hij was, hij had heimwee. Als ze nu ziet hoe goed hij herstelt, emotioneert haar dat heel erg.

Maar er zijn meer manieren waarop artsen hun vak niet los kunnen laten. Emiel Rutgers, chirurg en borstkankerexpert in het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis, ontleedde vroeger het vlees aan tafel bij het aansnijden. Waarop hij de reactie kreeg: “Pap, we zitten gewoon te eten!”

Topdokters is vanaf 27 februari elke woensdag te zien om 21:30 op RTL4. Eerdere uitzendingen gemist? Kijk ze hier terug.

Bron: RTL4
Datum: 1 april 2019

Fuse

Dr Sunshine B.V.
Hofplein 20 (Spaces)
3032 AC Rotterdam

Fuse


T 010 226 48 20
info@drsunshine.nl
KvK: 72611707

Dr Sunshine werkt samen met verschillende medische patiëntverenigingen, beroepsverenigingen, stichtingen en medisch specialisten. Dr Sunshine is ontwikkeld door philogirl