Skip to main content

“Epilepsiepatiënten krijgen de gespecialiseerde zorg van Kempenhaeghe nu ook in het JBZ.”

september 7, 2021

Volwassen epilepsiepatiënten uit regio ’s-Hertogenbosch hoeven niet meer naar epilepsie expertisecentrum Kempenhaeghe in Heeze of Oosterhout. Kempenhaeghe Neuroloog Laura de Ceuster houdt sinds 1 september 2021 spreekuur in het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Volwassen patiënten met epilepsie krijgen zo in het JBZ de zorg die ze nodig hebben, dichtbij huis.

De samenwerking tussen het JBZ en Kempenhaeghe brengt specialistische zorg dichterbij de patiënt. De toevoeging van een spreekuur in het JBZ neemt voor patiënten veel reistijd weg. Ook wordt het overleg tussen specialisten van het JBZ en Kempenhaeghe makkelijker. “Bijvoorbeeld als niet duidelijk is wat de oorzaak van de aanvallen zijn, kan de samenwerking nieuwe inzichten en een snellere diagnose opleveren.” aldus neuroloog De Ceuster. Zo ontvangen patiënten effectievere en beter passende zorg, dichterbij huis.

Kempenhaeghe heeft naast gespecialiseerde zorg ook de kennis in huis voor speciaal onderwijs, innovatie en wetenschap. Hierdoor kunnen professionals vanuit verschillende invalshoeken kijken naar de aandoening en passende en effectieve oplossingen vinden voor patiënten. De samenwerking met het JBZ betekent een aanvulling op de zorg voor epilepsiepatiënten.

Jeroen Bosch Ziekenhuis
Jij verdient zorg die bij je past, dichtbij en op jouw manier geboden. Samen bepalen we wat je nodig hebt en van wie, zodat jij zo lang mogelijk het leven kan leiden dat jij wilt. Wij zetten daarvoor al onze expertise in en zoeken de samenwerking. Bijvoorbeeld met je familie en vrienden, je huisarts, de gemeente en de thuiszorg. Daar staan wij voor als Jeroen Bosch Ziekenhuis.

Gewoon, omdat jij ertoe doet

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis (’s-Hertogenbosch) is een groot topklinisch ziekenhuis met ruim 630 bedden en ruim 4.000 medewerkers. De 260 medisch specialisten zijn binnen het Jeroen Bosch Ziekenhuis georganiseerd in de Bossche Specialisten Coöperatie (BSC). Het ziekenhuis verzorgt samen met de BSC de medisch-specialistische zorg in de regio ’s-Hertogenbosch en Bommelerwaard. Voor meer informatie www.jeroenboschziekenhuis.nl.

Datum: 7 september 2021
Bron: Jeroen Bosch Ziekenhuis

Meer nieuws