Erik Gerritsen (VWS): “Alles draait om voldoende beweging, gezonde voeding en dat wat er in je hoofd omgaat”

Secretaris-Generaal Erik Gerritsen blijft tijdens corona fit met BioCheck

Erik Gerritsen, Secretaris-Generaal van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), is ondanks zijn drukke baan altijd bezig met nieuwe manieren om gezond en fit te blijven. Tijdens de eerste golf van de coronapandemie is hij gestart met het BioCheck e-Health programma, waarbij hij dagelijks gebruik maakt van de BioCheck-app. In dit interview vertelt Gerritsen ons meer over de drie pijlers beweging, voeding en mindset. Maar ook: hoe werk je elke dag aan je gezondheid, ook al denk je daar nooit tijd voor te hebben?

Als Secretaris-Generaal bij VWS werkt Gerritsen gemiddeld wel 80 uur per week. Toch probeert hij zoveel mogelijk actief met zijn gezondheid bezig te zijn: “Ik heb heel veel gesport vroeger en nu ik vijfenhalf jaar werkzaam ben als Secretaris-Generaal bij VWS, ben ik altijd bezig met het vinden van manieren om te werken aan een gezonde leefstijl, zonder dat het me te veel tijd en moeite kost.”

Volgens Gerritsen zijn er hoofdzakelijk drie pijlers waar je aan moet denken als je je gezondheid op peil wilt houden, namelijk bewegen, voeding en “je hoofd”, oftewel je mentale welzijn. Daarbij is het belangrijk dat je elk van deze drie pijlers in je dagelijkse routine “inbouwt”.

Den Haag, 23 mei 2017 portret Erik Gerritsen

Lees hier meer

Bron: BioCheck, rijksoverheid
Datum: 25 januari 2021

Fuse

Dr Sunshine B.V.
Hofplein 20 (Spaces)
3032 AC Rotterdam

Fuse


T 010 226 48 20
info@drsunshine.nl
KvK: 72611707

Dr Sunshine werkt samen met verschillende medische patiëntverenigingen, beroepsverenigingen, stichtingen en medisch specialisten. Dr Sunshine is ontwikkeld door philogirl