Skip to main content

ETZ staat donderdag 2 februari stil bij Wereldkankerdag

januari 30, 2023

Tijdens Wereldkankerdag staan zorgverleners in het ETZ stil bij de impact en gevolgen van kanker.

Zaterdag 4 februari is het Wereldkankerdag. Twee dagen eerder, op donderdag 2 februari, staat het ETZ (Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis) stil bij deze belangrijke dag. Het ziekenhuis houdt dan meerdere activiteiten voor patiënten en naasten die geconfronteerd zijn met kanker. Ook andere belangstellenden zijn van harte welkom.


De activiteiten vinden donderdag 2 februari plaats in de hoofdgang van locatie ETZ Elisabeth (Hilvarenbeekseweg 60, Tilburg), bij de Inloopruimte Oncologie (route 28). Daar ervaren patiënten, naasten en bezoekers wat virtual reality kan betekenen in het herstelproces. Daarnaast is het mogelijk een stoelmassage te krijgen en deel te nemen aan een meditatie. “Veel patiënten met kanker krijgen te maken met haaruitval door de chemotherapie”, vult Janny van de Laar, coördinator van de Inloopruimte Oncologie, aan. “Daarom geven we ook informatie over hoofdbedekking en pruiken.”

Verder kan informatie over kanker worden ingewonnen bij een diëtist, fysiotherapeut, geestelijk verzorger, oncologieverpleegkundige en medisch maatschappelijk werker. Ook vertellen medewerkers van de inloophuizen uit Tilburg en Waalwijk graag over wat zij voor patiënten met kanker en hun naasten kunnen betekenen. 
Een overzicht van alle activiteiten is te vinden op www.etz.nl/wereldkankerdag2023.

Ondersteuning

Tijdens Wereldkankerdag wordt stilgestaan bij de impact en gevolgen van kanker. Naast de uitwerking op het lichaam is de confrontatie met kanker vaak ook emotioneel en sociaal ingrijpend. Daarom spannen in Nederland veel organisaties, waaronder het ETZ, zich in om kanker tijdig op te sporen, te behandelen en mensen met kanker en hun naasten psychosociale ondersteuning te bieden.

Bron: ETZ

Datum: 30 januari 2023

Meer nieuws