ETZ stapt over op digitaal doktersrecept

Patiënten krijgen niet langer een doktersrecept op papier mee na een bezoek aan het ETZ (Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis). Recepten voor medicijnen worden voortaan digitaal naar apotheken gestuurd. 

“Het digitaal versturen van recepten naar apotheken biedt veel voordelen”, zegt ziekenhuisapotheker Bjorn Brassé. “Allereerst een kortere wachttijd voor de patiënt. Bovendien kunnen recepten niet meer kwijtraken en komen ze eerder aan bij de apotheek. Apotheken kunnen na ontvangst het recept direct voorbereiden, nog voordat de patiënt aan de balie staat. Ook wordt door digitaal te werken veel papier uitgespaard, wat beter is voor het milieu.”

Medicatieveiligheid

Een belangrijk pluspunt is het verbeteren van de medicatieveiligheid, want door volledig digitaal te werken is er minder kans op fouten tijdens de verwerking dan bij een papieren recept. 

Apotheek

Het recept wordt verzonden naar de apotheek die door de patiënt is doorgegeven aan de specialist in het ziekenhuis. De medicatie kan alleen bij de vermelde apotheek worden opgehaald en niet langer bij een andere apotheek. Nagenoeg alle apotheken in Midden-Brabant, West-Brabant en Zeeland werken mee aan het digitaal versturen, ontvangen en verwerken van recepten.

Patiëntenportaal MijnETZ

De patiënt kan ook via patiëntenportaal MijnETZ zijn voorkeursapotheek aanvinken. Dit vergemakkelijkt het verzenden van het recept, omdat dan de specialist deze apotheek snel kan selecteren in het Elektronisch Patiënten Dossier (EPD).  

Datum: 15 oktober
Bron: https://www.etz.nl

Fuse

Dr Sunshine B.V.
Hofplein 20 (Spaces)
3032 AC Rotterdam

Fuse


T 010 226 48 20
info@drsunshine.nl
KvK: 72611707

Dr Sunshine werkt samen met verschillende medische patiëntverenigingen, beroepsverenigingen, stichtingen en medisch specialisten. Dr Sunshine is ontwikkeld door philogirl