Skip to main content

ETZ verruimt openingstijden DigiPunt 

april 8, 2023

Patiënten van het ETZ kunnen steeds meer zaken online regelen, zoals het maken van een afspraak of het inzien van het medische dossier in patiëntenportaal MijnETZ. Maar sommige patiënten vinden digitalisering lastig. Voor die patiënten is er hulp op een fysiek punt in het ETZ en bij Bibliotheek Midden-Brabant. Om nog meer mensen te helpen, zijn de openingstijden verruimd. 

In de toekomst gaan steeds meer zaken in het ziekenhuis digitaal. Dat is handig, maar voor sommige patiënten ook lastig. Het ETZ wil patiënten helpen digitaal vaardiger te worden. Op een fysiek punt in het ziekenhuis kunnen zij terecht met vragen over patiëntenportaal MijnETZ en digitale patiëntfolders. Dat kan ook tijdens service-uren in Bibliotheek Midden-Brabant.

“Misschien gebruiken sommige patiënten MijnETZ nog niet omdat ze niet weten hoe ze met DigiD moeten inloggen. Of ze hebben wel een MijnETZ account, maar weten niet goed hoe het werkt. Ook kan het kan zijn dat ze niet weten hoe ze een digitale vragenlijst moeten invullen. Of de folder niet kunnen vinden, die ze moeten lezen voordat ze een onderzoek krijgen. Voor al dat soort vragen kijkt een medewerker op het DigiPunt met de patiënt mee”, licht projectleider Bente van Hattem toe.

Locaties en openingstijden

Patiënten met vragen kunnen op verschillende locaties en tijden terecht bij fysieke punten in het ETZ en Bibliotheek Midden-Brabant. Een afspraak maken is niet nodig, patiënten kunnen gewoon langskomen.

DigiPunt in het ziekenhuis:

  • Locaie ETZ TweeSteden: begane grond, bij de Patiëntregistratie, maandag t/m vrijdag van 7.30-17.00 uur.
  • Locatie ETZ Elisabeth: begane grond, bij de Patiëntenregistratie, maandag t/m vrijdag van 7.30-17.00 uur. 
  • Locatie ETZ Waalwijk: begane grond, bij de Patiëntenregistratie, maandag t/m vrijdag van 7.30-17.00 uur.


Hulp in de Bibliotheek: 

  • In alle vestigingen van Bibliotheek Midden-Brabant, bij de infobalie, tijdens service-uren.

Pilot succesvol afgerond

Het DigiPunt is gestart vanuit een pilot die liep van oktober 2022 tot en met maart 2023. Het ETZ heeft hiermee veel patiënten kunnen helpen en daarom is de pilot is nu omgezet in structurele hulp via het DigiPunt in het ziekenhuis, met verruimde openingstijden. Ook kunnen mensen voor hulp binnenlopen in alle vestigingen van Bibliotheek Midden-Brabant tijdens service-uren.

Bron: ETZ

Datum: 8 april 2023

Meer nieuws