Skip to main content

Expositie Koorts Droom in het ETZ

februari 27, 2023

‘Born to Sweet Delight’ van Iver Uhre Dahl.

Vanaf woensdag 1 maart is een nieuwe expositie In het ETZ te zien. De Kunstcommissie van het ziekenhuis strikte hiervoor werken van Fedrik Vaessen en Iver Uhre Dahl. De expositie ‘Koorts Droom’ wordt 1 maart om 15.30 uur geopend in de Aula op locatie ETZ Elisabeth, Hilvarenbeekseweg 60. Wie de kunstwerken wil zien heeft tot en met 2 juli 2023 de tijd om ze in de centrale hal van ETZ Elisabeth te bekijken. 

Het ijlen tijdens een koortsdroom leidt vaak tot vreemde gewaarwordingen. Plots lijkt je voeteneinde te verdraaien, de wereld is net even anders dan daarvoor. Logica laat je in de steek en maakt plaats voor beelden die zowel onaangenaam als verrassend en grappig kunnen zijn. Zie hier ook de verbinding met kunst, wat net zo kan inspireren of verwarren. Zowel Fedrik Vaessen als Iver Uhre Dahl weten in hun werken dat vreemde te koppelen aan vertrouwde symboliek.

Nieuwe werkelijkheid

Fedrik Vaessen wil met zijn kunst grip krijgen op ons bestaan. Hij schept een nieuwe realiteit met het gebruik van mysterieuze onduidelijkheid in het leven. De combinaties van objecten vormen beelden die lijken op nieuwe organismen en wezens. Het doet denken aan sciencefiction taferelen, waarbij we ons wanen in een ander universum. Iver Uhre Dahl reflecteert met zijn werken op een realiteit die niet tastbaar is. Zijn kunst draait om het gevoel van isolatie. Technieken waarmee hij voornamelijk werkt zijn houtsnijwerk, gelaagd schilderen en beeldhouwen. Beide kunstenaars geven beeld aan thema’s als lichamelijke vervorming, depressie, dromen en emotie. 

De expositie ‘Koorts Droom’ sluit aan bij het raadsel van het leven. Het toont hedendaagse symboliek, het mysterie van onze geest en werpt een blik in de mogelijke toekomst.

‘Pilar, shrine and other beings’ van Fedrik Vaessen

Bron: ETZ

Datum: 27 februari 2023

Meer nieuws