Extra voorlichting voor zwangeren over coronavaccinatie

december 7, 2021

Bij zwangere vrouwen en vrouwen met een kinderwens bestaat veel onzekerheid over de gevolgen van een coronavaccinatie. In de media verschijnen dagelijks verschillende berichten en ook in de spreekkamer merken de gynaecologen en verloskundigen de twijfel. Daarom is het Jeroen Bosch Ziekenhuis deze week gestart met een brede communicatiecampagne. Doel van de campagne is om informatie te geven over de vaccinatie en zwangerschap of kinderwens, zodat vrouwen zelf een goed geïnformeerde keuze kunnen maken. 

Persoonlijke voorlichtingsgesprekken

Onderdeel van deze campagne is het extra informatiespreekuur op de polikliniek Gynaecologie. Tijdens de dagen dat de zwangeren op spreekuur komen, heeft een speciaal opgeleide medewerker een extra informatiespreekuur. Zwangeren en vrouwen met een kinderwens kunnen direct na het spreekuur, of op afspraak, terecht. De afspraak kan ook plaats vinden via videoconsult. 

Omdat ze merkten dat er veel behoefte was aan informatie hebben gynaecologen en verloskundigen het initiatief genomen voor de extra gesprekken. Gynaecoloog Hedwig van de Nieuwenhof: “Het is voor vrouwen niet gemakkelijk om zwanger te zijn of te willen worden in deze tijd. Er over zwangerschap en coronavirus zoveel te doen in de media. In mijn spreekuur heb ik vaak niet genoeg tijd om uitgebreid in te gaan op alle vragen. Ik vind dit enorm jammer, want de behoefte aan betrouwbare informatie is zo groot. Ik ben daarom ontzettend blij dat we ze op deze manier kunnen helpen”. 

Webinar 9 december

Op donderdag 9 december is er van 19:30 tot 20:30 uur een extra webinar over de coronavaccinatie en zwanger zijn of worden. Gynaecologen en verloskundigen uit de regio geven dan antwoord op alle vragen van zwangeren en vrouwen die zwanger willen worden. Inschrijven kan via https://www.jeroenboschziekenhuis.nl/zwanger-en-coronavaccinatie op dit moment zijn er al ruim 500 aanmeldingen. 

Jeroen Bosch Ziekenhuis 

Jij verdient zorg die bij je past, dichtbij en op jouw manier geboden. Samen bepalen we wat je nodig hebt en van wie, zodat jij zo lang mogelijk het leven kan leiden dat jij wilt. Wij zetten daarvoor al onze expertise in en zoeken de samenwerking. Bijvoorbeeld met je familie en vrienden, je huisarts, de gemeente en de thuiszorg. Daar staan wij voor als Jeroen Bosch Ziekenhuis. 

Gewoon, omdat jij ertoe doet 

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis (’s-Hertogenbosch) is een groot topklinisch ziekenhuis met ruim 630 bedden en ruim 4.000 medewerkers. De 260 medisch specialisten zijn binnen het Jeroen Bosch Ziekenhuis georganiseerd in de Bossche Specialisten Coöperatie (BSC). Het ziekenhuis verzorgt samen met de BSC de medisch-

specialistische zorg in de regio ’s-Hertogenbosch en Bommelerwaard. Voor meer informatie www.jeroenboschziekenhuis.nl. 

Datum: 7 december 2021

Bron: Jeroen Bosh Ziekenhuis

Meer nieuws


Fuse

Dr Sunshine B.V.
Elevatorhuis
Parklaan 8
3016 BB Rotterdam


T 010 223 94 38
info@drsunshine.nl
KvK: 72611707

Dr Sunshine werkt samen met verschillende medische patiëntverenigingen, beroepsverenigingen, stichtingen en medisch specialisten. Dr Sunshine is ontwikkeld door philogirl