Skip to main content

Fleurisca Korteweg benoemd tot lid Raad van Bestuur

februari 19, 2024

De Raad van Toezicht heeft mevrouw F.J. (Fleurisca) Korteweg per 22 augustus 2024 benoemd in de functie lid Raad van Bestuur van het Martini Ziekenhuis.

Fleurisca Korteweg volgt Ton Tiebosch op die op 15 september 2024 afscheid neemt van het Martini Ziekenhuis.

Fleurisca Korteweg (1975) is medisch specialist en sinds 2013 werkzaam als gynaecoloog in het Martini Ziekenhuis. Vanuit die positie is ze goed bekend met het functioneren van het medisch bedrijf en “kent” ze het ziekenhuis. Fleurisca Korteweg beschikt zowel over medische- als bestuurlijke ervaring als medisch coördinator, voorzitter van het Samenwerkingsverband Medisch Specialisten, oprichter van de Martini Geboorte groep en regionale en Santeon samenwerkingsverbanden in de geboortezorg.

Jan de Jeu, voorzitter van de Raad van Toezicht: “We zijn zeer verheugd over de benoeming van Fleurisca Korteweg, die als specialist vanuit ons ziekenhuis de rol van bestuurslid zal gaan vervullen. We zijn overtuigd dat Fleurisca met haar verbindende stijl, samen met bestuursvoorzitter Henk Snapper het ziekenhuis de komende jaren verder zal brengen in de uitdagingen waar we voor staan, zowel intern als in de samenwerking met partijen in de regio”.

Fleurisca Korteweg kijkt er naar uit om in augustus als bestuurder in het Martini Ziekenhuis aan de slag te gaan. “Ik werk al vele jaren in het Martini Ziekenhuis, ken het ziekenhuis goed en heb hart voor de zorg die hier gegeven wordt. Ik zie het als een enorme uitdaging om bij te dragen aan de ontwikkelingen die nodig zijn voor het Martini Ziekenhuis de komende jaren. Vanuit mijn ervaring als medisch specialist en als medisch manager denk ik een waardevolle bijdrage te kunnen leveren aan het ondersteunen en de ontwikkeling van medewerkers, als ook aan lokale, regionale, Santeon en landelijke projecten. Ik zie daarbij uit naar de samenwerking met Henk Snapper. Ik denk dat we samen een goed team gaan vormen.”

Wij wensen Fleurisca heel veel succes in haar nieuwe rol als lid Raad van Bestuur Martini Ziekenhuis.

Met deze benoeming bestaat de Raad van Bestuur Martini Ziekenhuis per 22 augustus 2024 uit Henk Snapper, Fleurisca Korteweg en Ton Tiebosch. Per 15 september vormen Henk Snapper en Fleurisca Korteweg de Raad van Bestuur.

Bron: https://www.martiniziekenhuis.nl/

Datum: 19 februari 2024