Gepureerde voeding: lekker of niet lekker?

Gepureerde voeding: lekker of niet lekker?

Heb jij wel eens je eten moeten pureren? Meng het vooral niet allemaal door elkaar, want alles wordt…grijs en daarmee zeer onaantrekkelijk om op te eten. Maar daar heeft de Nieuw-Zeelandse start up Pure Food Co iets op gevonden: zij gebruiken mallen waarmee ze gepureerde voeding in de oorspronkelijke vorm kunnen ‘gieten’. Worteltjes zien er nog steeds uit als worteltjes en bloemkool als bloemkool! Bevorderend voor de eetlust?

Gepureerde voeding

Pure Food Co pureert maaltijden voor mensen die geen vast voedsel kunnen eten en zorgt er zo voor dat gepureerde voeding er nog steeds hetzelfde uitziet als vast voedsel. Sam Bridgewater kwam op het idee om het bedrijf te starten toen een familielid ziek werd. Hij kon geen vast voedsel meer eten en verloor zijn eetlust. Na onderzoek kwam Sam erachter dat veel mensen die geen vast voedsel kunnen eten, moeite hebben met eten. Sommigen wilden zelfs helemaal niet meer eten.

Ondervoeding

In Nieuw-Zeeland is 47 procent van de ouderen die in het ziekenhuis liggen of in een verzorgingstehuis zitten, ondervoed. Nog eens 43 procent loopt het risico op ondervoeding. In Nederland is 15 procent van de oudere patiënten op hun eerste opnamedag in het ziekenhuis ondervoed.

Werken de mallen?

De nieuwe mallen zijn onderzocht of zij daadwerkelijk invloed hebben op het voorkomen van ondervoeding. En die invloed was positief! Het bleek dat, na langer gebruik van de mallen, geen van de 12 bewoners van het verzorgingstehuis The Orchards in Auckland nog gewicht verloor.

Wat vind jij van deze oplossing? Denk je dat het werkt?

Bron:TrendWatching & The Pure Food Co
Datum: 25 oktober 2018

Blog geschreven door: Amy – Dr Sunshine

Fuse

Dr Sunshine B.V.
Hofplein 20 (Spaces)
3032 AC Rotterdam

Fuse


T 010 226 48 20
info@drsunshine.nl
KvK: 72611707

Dr Sunshine werkt samen met verschillende medische patiëntverenigingen, beroepsverenigingen, stichtingen en medisch specialisten. Dr Sunshine is ontwikkeld door philogirl