GET PLENISHED!

augustus 12, 2021

Met deze nieuwe vegan notendrank
Vanaf deze week is in Nederland een nieuwe heerlijke vegan notendrank in het (online) supermarktschap verkrijgbaar. Plenish wordt gemaakt van slechts 3 ingrediënten; noten, water en zout. De gezonde drink bevat verder geen enkele toevoeging en het notengehalte is veel hoger dan in andere vergelijkbare producten. Bovendien wordt Plenish zowel biologisch als duurzaam geproduceerd. De naam Plenish betekent in het Engels “aanvullen”: een eiwitrijke vochtaanvulling voor een gezond lichaam en een ideaal alternatief voor melk. 


3 Verschillende soorten
Op dit moment is Plenish in drie verschillende variaties te koop in Nederland: amandel, cashew- en hazelnoot. De selectie van de noten is een zorgvuldig proces. Allen zijn duurzaam en biologisch geproduceerd voor ze worden vermalen met gefilterd water en een vleugje zout. De biologische amandelen uit Spanje worden eerst geroosterd voor een optimale notige smaak. Deze versie met 6% noten is rijk aan vitamine E en antioxidanten. De cashewnoten (5%) uit Ivoorkust vormen een rijke bron van koper voor ondersteuning van het immuunsysteem. De hazelnoten voor Plenish (4,5%) zijn geselecteerd bij ‘The Happy Hazelnut’uit Turkije en bevatten een grote hoeveelheid vitamine E

Meer aandacht voor Vegan lifestyle
Steeds meer mensen vinden het belangrijk om bewust met de planeet om te gaan en om hun carbon footprint te verkleinen. Ondanks de herkomst van de noten, wordt toch bij de productie van bijvoorbeeld Plenish amandeldrank 49% minder CO2 uitgestoten dan bij de productie van gewone melk. Door louter plantaardig te consumeren, verkleinen we onze footprint dus op een eenvoudige manier. Van veganistisch eten en drinken kijkt niemand meer raar op en de culinaire mogelijkheden worden steeds interessanter en lekkerder.

Foody of culinaire gebruiksmomenten
Plenish is niet alleen heerlijk om zo te drinken, het is ook gemakkelijk te gebruiken in allerlei gerechten. Wat te denken van: cornflakes of havermout met Plenish? Een Plenish cappuccino? Of Plenish Pannenkoeken of Plenish chocolade koekjes? Als je eenmaal de smaak te pakken hebt ….

Geboren uit eigen ervaring
Plenish is in 2012 opgezet door Kara Rosen, vanuit haar persoonlijke behoefte. Zij merkte dat traditionele geneeskunde te kort schoot voor haar gezondheid en ging daarvoor op zoek naar voedingsadvies om haar lichaam ‘aan te vullen’. Ze werd overrompeld door de kracht van plantaardige voeding en leerde daarbij veel over de grote tol die een dierlijk voedingspatroon heeft op de aarde. Plenish wordt door Britvic International in het Verenigd Koninkrijk gemaakt en won hier al verschillende prijzen voor uitstekende smaak. De Foodies in het VK zijn er laaiend enthousiast over en hebben Plenish volledig omarmd. 

Plenish is te koop bij Albert Heijn en online voor € 2,99 in 3 versies: amandel, cashew- en hazelnoot

Bron: Plenish Drinks
Datum: 12 augustus 2021


Fuse

Dr Sunshine B.V.
Elevatorhuis
Parklaan 8
3016 BB Rotterdam


T 010 223 94 38
info@drsunshine.nl
KvK: 72611707

Dr Sunshine werkt samen met verschillende medische patiëntverenigingen, beroepsverenigingen, stichtingen en medisch specialisten. Dr Sunshine is ontwikkeld door philogirl