GHZ sluit corona-afdeling en versoepelt maatregelen

juni 7, 2021

Ook in het Groene Hart Ziekenhuis (GHZ) neemt het aantal coronapatiënten snel af. Dit betekent dat de corona-afdelingen gesloten kunnen worden. Daarnaast is het mogelijk om enkele maatregelen te versoepelen, waardoor er bijvoorbeeld vaker bezoek toegestaan is.
 

Maar liefst anderhalf jaar hebben diverse artsen, verpleegkundigen en andere medewerkers zich volledig ingezet voor de coronazorg. Nu kunnen deze afdelingen dicht en zullen coronapatiënten weer in isolatiekamers op de verschillende verpleegafdelingen verzorgd worden. “Dit is echt een mooie mijlpaal. De besmettingen lijken steeds meer onder controle en bijna al onze corona-verpleegkundigen kunnen dus weer terug naar hun eigen teams”, vertelt Internist Acute Geneeskunde Noortje Briët-Schipper. 

De sluiting van de corona-afdelingen betekent helaas niet dat de druk op het verplegend personeel al afneemt. “In de afgelopen maanden hebben we veel minder reguliere zorg kunnen doen. Dit betekent dat de wachtlijsten zijn opgelopen en dat we achterstanden moeten wegwerken. Dat is een complex vraagstuk. Het afgelopen jaar hebben we veel van ons personeel moeten vragen en tegelijkertijd wacht een deel van de patiënten al lang op hun operatie.”

Nu het aantal besmettingen steeds verder terugloopt, worden ook de maatregelen in het ziekenhuis versoepelt. “Zo is het weer mogelijk om een begeleider mee te nemen naar een afspraak op de polikliniek. Ook fijn is dat er weer vaker bezoek bij onze patiënten kan langskomen. Naast het bezoekmoment van 18.00-20.00 uur, komt er een extra blok bij van 14.00-16.00 uur. Voor beide momenten geldt nog wel één bezoeker per keer.“

Tenslotte is het ook toegestaan om met een eigen mondkapje het ziekenhuis te betreden. “Bij de hoofdingang delen we alleen nog mondkapjes uit aan patiënten en bezoekers die deze zijn vergeten mee te nemen. Het dragen van een mondkapje blijft dus nog wel verplicht, net als de anderhalve meter afstand en het desinfecteren van de handen. Ook als u al gevaccineerd bent!”

Bron: Rotterdam
Datum: 7 juni 2021

Meer nieuws


Fuse

Dr Sunshine B.V.
Elevatorhuis
Parklaan 8
3016 BB Rotterdam


T 010 223 94 38
info@drsunshine.nl
KvK: 72611707

Dr Sunshine werkt samen met verschillende medische patiëntverenigingen, beroepsverenigingen, stichtingen en medisch specialisten. Dr Sunshine is ontwikkeld door philogirl