Glaucoom in Beeld

januari 22, 2021

Waar staan we nu?

U herinnert zich vast nog wel het benefietevenement voor Glaucoom in Beeld, dat bijna twee jaar geleden werd georganiseerd in het Louwman Museum en dat € 100.000 opbracht. De teller van de fundraisingacties kwam daarmee boven de €500.000 uit. Particulieren en bedrijven hebben toen ruimhartig gedoneerd.

Gastheer Evert Louwman gaf tijdens de benefietavond het symbolische startschot voor het project. Toenmalig minister voor Medische Zorg Bruno Bruins gaf ook acte de présence.

Inmiddels zijn er vele concrete stappen met succes gezet, ondanks enkele tegenslagen, waaronder, natuurlijk, de COVID-19 pandemie. Toch draait het project op volle toeren; we vertellen u graag meer over de voortgang.

Glaucoom in Beeld

Het is de bedoeling van het project Glaucoom in Beeld om de oogziekte glaucoom te herkennen op oogfoto’s door middel van kunstmatige intelligentie (Artificial Intelligence, vaak afgekort tot AI). Glaucoom kan daardoor in een vroeg stadium worden ontdekt en behandeld. Dit kan wereldwijd voorkomen dat miljoenen mensen blind of slechtziend worden. Maar eerst moeten enorm veel oogfoto’s door graders beoordeeld worden op de aanwezigheid van glaucoom. Dat is specialistisch mensenwerk. Het streven is om er minimaal 100.000 te beoordelen om een goede AI-training mogelijk te maken. In deze nieuwsbrief vertellen we u graag meer over de stand van zaken!

Lees hier meer

Bron: Oogziekenhuis Rotterdam
Datum: 22 januari 2021

Meer nieuws


Fuse

Dr Sunshine B.V.
Elevatorhuis
Parklaan 8
3016 BB Rotterdam


T 010 223 94 38
info@drsunshine.nl
KvK: 72611707

Dr Sunshine werkt samen met verschillende medische patiëntverenigingen, beroepsverenigingen, stichtingen en medisch specialisten. Dr Sunshine is ontwikkeld door philogirl