Skip to main content

Gratis oogdrukmeting in ETZ tijdens Glaucoomweek

februari 26, 2024

Van maandag 11 tot en met  zondag 17 maart is het de internationale Glaucoomweek. Glaucoom is een oogziekte en een van de belangrijkste oorzaken van slechtziendheid en blindheid. Op donderdag 14 maart staan van 10.00 tot 15.00 uur voorlichtingsstands in de hal van locatie ETZ Elisabeth (Hilvarenbeekseweg). Patiënten en bezoekers kunnen daar onder meer gratis een oogdrukmeting laten uitvoeren.

Bij glaucoom raakt de oogzenuw langzaam beschadigd en neemt het gezichtsveld af. Meestal komt dat door een te hoge oogdruk, waardoor je geleidelijk slechter gaat zien. Dit gaat vaak zo langzaam dat je pas doorhebt dat er iets mis is als de oogzenuw al erg beschadigd is. Daarom is glaucoom een van de belangrijkste oorzaken van slechtziendheid en blindheid. De ziekte is ongeneeslijk, maar kan wel sterk worden afgeremd als deze tijdig wordt opgespoord en de verhoogde oogdruk wordt behandeld.

Voorlichting en oogdrukmeting

Donderdag 14 maart staan tussen 10.00 en 15.00 uur voorlichtingsstands in de hal van locatie ETZ Elisabeth. Een stand van de Nederlandse Oogvereniging, een van Koninklijke Visio en een van het ETZ, waar medewerkers van Oogheelkunde staan. Belangstellenden krijgen uitleg over wat glaucoom is, wie risicogroepen zijn, welke behandelmogelijkheden er zijn, wat er gebeurt als je niets doet. Daarnaast kan men een oogdrukmeting laten uitvoeren. Dit duurt ongeveer twee minuten en wordt gedaan met een pufje in het oog. De meting vindt plaats bij de polikliniek Oogheelkunde op route 28. Bij een van de stands kan voor de meting een tegoedbon worden opgehaald. Deze bon is alleen dezelfde dag inwisselbaar tussen 10.00 en 15.00 uur.

Bron: ETZ.nl

Datum: 26 februari 2024

Meer nieuws