Skip to main content

Hoe groen kan een patiënt zijn? Help ons mee het Erasmus MC te vergroenen!

juni 6, 2024

Hoe groen kan een patiënt zijn? Help ons mee het Erasmus MC te vergroenen! Geef jij ons 10 punten? 

Stem van 3 t/m 17 juni op “Hoe groen ben jij? – De Groene Patiënt” via deze link: https://voor.nl/voorbeeld-projecten/2024. Draag bij aan een duurzamere zorg! 

Wist je dat de zorgsector in Nederland verantwoordelijk is voor 13% van het grondstoffenverbruik, 7-8% van de CO2-uitstoot en 4% van de afvalberg? Ongelooflijk, maar waar: het aandeel CO2-uitstoot door ziekenhuizen is vergelijkbaar met uitstoot door de luchtvaartindustrie! Dit is iets dat niet veel mensen zich realiseren!

Wij willen hier verandering in brengen met ons project “Hoe groen ben jij?- De Groene Patiënt”. Samen met patiënten en bezoekers willen we bekijken hoe we gezamenlijk kunnen bijdragen aan het verminderen van de footprint van de zorgsector. 

Twee dingen die we sowieso als onderdeel van dit project gaan realiseren is een duurzame, groene aanmeldzuil en een watertappunt van Dopper! 

Het stemmen werkt als volgt:

  • Ga naar de stempagina op de website van VOOR (https://voor.nl/voorbeeld-projecten/2024)
  • Je voert daar je 06-nummer* in, in het daarvoor bestemde veld
  • Je ontvangt een sms op je telefoon met een unieke stemcode
  • Deze code voer je in op de stempagina
  • Daarna ben je ingelogd en kan je het project ‘Hoe groen ben jij?’ 10 punten geven! :-
  • Na het geven van je punten bevestig je deze en ben je klaar.

*De 06-nummers worden tijdens de stemronde tijdelijk opgeslagen (om dubbel stemmen te voorkomen) en daarna gelijk verwijderd. Om stemfraude te voorkomen kan er alleen met Nederlandse 06 nummers gestemd worden.

Dit project is onderdeel van het programma Een Duurzaam Erasmus MC, gericht op het verduurzamen van het Erasmus MC. Voor het realiseren van onze plannen hebben we jullie hulp nodig!

Bron: Erasmus MC

Datum: 6 juni 2024

Meer nieuws