Hoogste punt OK-complex Wilhelmina Ziekenhuis Assen bereikt

november 9, 2021

ASSEN – Het hoogste punt van het nieuwe OK-complex van het Wilhelmina Ziekenhuis Assen (WZA) is bereikt. De bescheiden viering van het hoogste punt vond woensdag plaats in de toekomstige operatiekamers. De vlag die het hoogste punt markeert, wappert op 17 meter boven het maaiveld. 

Na eerdere verbouwingen aan de Intensive Care, het Ouder en Kind-centrum en de Huisartsenpost, is het WZA sinds februari dit jaar aan de slag met het bouwkundige hart van het ziekenhuis. “De bouw van het nieuwe OK-complex en het chirurgisch dagcentrum is een prachtige volgende stap bij het toekomstbestendig maken van ons mooie ziekenhuis”, zegt Paul van der Wijk, voorzitter van de raad van bestuur van het WZA. “Bouwkundig is het wel een uitdaging door de complexe samenhang van systemen en ook omdat er veel disciplines bij betrokken zijn.” BAM Bouw en Techniek – Integrale Projecten Noord biedt met een integrale benadering voor zowel de bouwkundige, elektrotechnische als werktuigbouwkundige werkzaamheden een passend antwoord op deze uitdaging.

Zes nieuwe operatiekamers

In februari 2021 is BAM gestart met de realisatie van een nieuw OK-complex bestaande uit zes nieuwe operatiekamers en een compleet nieuw chirurgisch dagcentrum. De realisatie van het nieuwe OK-complex is er een met uitdagingen. Zo zijn bijvoorbeeld extra constructieve berekeningen en tekeningen gemaakt om een veilige bevestiging van de staalconstructie van de oudbouw aan de nieuwbouw te creëren. Tijdens het bouwproces gaat veel aandacht uit naar de patiënten en de medewerkers van het ziekenhuis, om de overlast tot een minimum te beperken.  

Oplevering OK-complex in tweede kwartaal 2022

De nieuwbouw van het OK-complex is een van de projecten die het WZA de komende 15 tot 20 jaar uitvoert zodat het gebouw blijft voldoen aan de geldende technische en functionele eisen. Zo kan het ziekenhuis de beste zorg blijven bieden aan zijn patiënten. 
In het tweede kwartaal van 2022 wordt het OK-complex opgeleverd. De oplevering van het chirurgisch dagcentrum, een centrum waar patiënten een dag blijven wegens een operatieve ingreep, staat half 2023 gepland.

Datum: 4 november 2021

Bron: Wilhelmina ziekenhuis assen


Fuse

Dr Sunshine B.V.
Elevatorhuis
Parklaan 8
3016 BB Rotterdam


T 010 223 94 38
info@drsunshine.nl
KvK: 72611707

Dr Sunshine werkt samen met verschillende medische patiëntverenigingen, beroepsverenigingen, stichtingen en medisch specialisten. Dr Sunshine is ontwikkeld door philogirl