Huisarts Norbert van der Hurk is de Leefstijlarts van het jaar 2019

Huisarts Norbert van der Hurk is de Leefstijlarts van het jaar 2019

Utrecht, 5 april 2019 – Huisarts Norbert van den Hurk is leefstijlarts van het jaar 2019 geworden. Voorzitter Tamara de Weijer van de Vereniging Arts en Leefstijl heeft dit bekendgemaakt tijdens het Arts en Leefstijl Congres in Utrecht. Van den Hurk is huisarts in Leende en mede-initiatiefnemer van het project GezondDorp, dat inwoners stimuleert om gezond te leven.

Het is de eerste keer dat de verkiezing plaatsvond, op initiatief van de Vereniging Arts en Leefstijl. De vereniging maakt zich hard voor een focus op leefstijl als medicijn. Patiënten, artsen en zorgprofessionals hebben tientallen artsen voorgedragen voor de verkiezing, daarvan koos het bestuur van Arts en Leefstijl uiteindelijk tien artsen waarop gestemd kon worden. Meer dan vierduizend mensen uit de zorg hebben vervolgens hun stem uitgebracht.

De meeste stemmen gingen naar Norbert van den Hurk, die sinds 2011 huisarts is in het Brabantse Leende. Niet alleen in zijn werk als huisarts maakt hij zich hard voor leefstijl als middel om de gezondheid van zijn patiënten te bevorderen, maar ook als betrokkene bij GezondDorp. In dit project streeft hij samen met onder andere sportarts Hans van der Kuijk naar een samenleving waarin de bewoners op een vitale manier oud worden, door mensen te stimuleren om onder andere gezond en koolhydraatarm te eten.

Onder de artsen die genomineerd waren voor de titel leefstijlarts van het jaar, bevonden zich, onder andere, vrij bekende namen als diabetoloog Hanno Pijl van het Leids Universitair Medisch Centrum en psychiater Rogier Hoenders van Lentis, maar ook relatief onbekenden zoals orthomoleculair arts en gynaecoloog Barbara Havenith, die de derde plek behaalde en huisarts Jon Brouwers van Bakkeveen die als tweede eindigde.

Meer weten over het congres? www.artsenleefstijl.nl/congres2019

Bron: Arts en Leefstijl
Datum 9 april 2019

Fuse

Dr Sunshine B.V.
Hofplein 20 (Spaces)
3032 AC Rotterdam

Fuse


T 010 226 48 20
info@drsunshine.nl
KvK: 72611707

Dr Sunshine werkt samen met verschillende medische patiëntverenigingen, beroepsverenigingen, stichtingen en medisch specialisten. Dr Sunshine is ontwikkeld door philogirl