Ikazia kleurt paars

mei 20, 2022

Op donderdagavond 19 mei, Wereld IBD-Dag, kleurt de toren van het Rotterdamse Ikazia Ziekenhuis paars. Daarmee vragen we aandacht voor de vele mensen die lijden aan IBD (Inflammatory Bowel Disease). IBD is een verzamelnaam voor mensen met de chronische darmontstekingsziekten colitis ulcerosa en de ziekte van Crohn. 

Wereldwijd krijgen gebouwen vandaag paarse schijnwerpers op zich gericht om het bewustzijn rondom chronische darmontstekingsziekten te vergroten. Een darmziekte is vaak niet direct zichtbaar, maar kan wel veel invloed hebben op het dagelijks leven van deze patiënten. De klachten wisselen per persoon en kunnen elke dag anders zijn. 

Bewustzijn

Mensen met IBD hebben vaak hevige buikpijn en diarree, waardoor ze soms wel tientallen keren per dag en zeer plotseling naar het toilet moeten. Ook zijn ze vaak vermoeid, moeten ze oppassen met eten, altijd controleren of er een toilet in de buurt is en weten ze nooit wanneer de ziekte weer opvlamt. Om het bewustzijn rondom deze ziekten te vergroten, is Wereld IBD-Dag in het leven geroepen.

Beweging

Voor mensen met een chronische darmaandoening is het niet altijd gemakkelijk om voldoende te bewegen. Zorgverleners van het Ikazia Ziekenhuis en het Maastad Ziekenhuis hebben daarom een loopgroep opgericht in Rotterdam-Zuid, speciaal voor IBD-patiënten. Deze loopgroep start op 2 juni en komt daarna, 16 weken lang, elke donderdagavond bij elkaar om uur te wandelen. Beweging geeft meer grip op de aandoening en helpt ook om bijkomende klachten tegen te gaan, zoals vermoeidheid en somberheid. Kijk voor meer informatie op www.ibdfit.nl. Op deze website kunnen geïnteresseerden zich ook aanmelden voor de loopgroep.

Bron: Ikazia Ziekenhuis

Datum: 20 mei 2022

Meer nieuws


Fuse

Dr Sunshine B.V.
Elevatorhuis
Parklaan 8
3016 BB Rotterdam


T 010 223 94 38
info@drsunshine.nl
KvK: 72611707

Dr Sunshine werkt samen met verschillende medische patiëntverenigingen, beroepsverenigingen, stichtingen en medisch specialisten. Dr Sunshine is ontwikkeld door philogirl